Coca de poma amb panses i nous

Fa uns setmanes vam conèixer la nova línea de fruits secs, que sota el nom comercial de Closca, produeix i comercialitza la cooperativa lleidetana FSO.Garrigues, una cooperativa de segon grau formada per més de 1.300 socis que es dediquen principalment al conreu de l'olivera i la fruita seca.

És una nova línea de fruits secs amb una imatge atractiva i moderna que vol apropar al consumidor un producte de proximitat, saludable i de qualitat, elaborat per cooperatives catalanes. Una manera de posar en valor els productes cooperatius que s'elaboren a casa nostra. 

Closca ofereix diferents packs de fruits secs que pots comprar on line. Els fruits secs es presenten en pots de vidre reciclables i amb un packaging molt atractiu, perfecte per regalar i regalar-te.

A casa som molt de menjar fruits secs. Ens agraden menjar-los acompanyats d'un xarrup de ratafia, o bé fer-los servir per l'elaboració de plats dolços i salats. Avui com és dilluns us porto la recepta d'una coca dolça de poma amb panses i nous per endolcir l'inici de la setmana. Us apunteu?

Ingredients: 

  • 2 ous
  • 80 grams de sucre blanc
  • 2 cullerades de ratafia
  • 30 grams de mantega fosa
  • 1 cullerada de farina blanca
  • 150 grams de farina d'ametlla
  • 2-3 pomes tipus Golden
  • 30 grams de panses de Corint
  • nous Closca
  • melmelada d'albercoc, opcional

Posem en un bol un ou i el rovell d'un altra i els mesclem amb el sucre amb l'ajuda d'un batedor. Afegim la ratafia i la mantega fosa, que ha d'estar a temperatura ambient per evitar que l'ou es qualli. Com necessitem molt poca quantitat de mantega el millor és que la fongueu posant-la en una paella, a foc suau, amb compte de que no es cogui. Si la voleu fondre al microones, poseu-la amb alguna altra cosa per evitar tenir un ensurt amb el microones. 

Una vegada tenim els ingredients ben mesclats, afegim la farina blanca i la farina d'ametlla i les barregem amb la resta d'ingredients amb l'ajuda d'un espàtula. 

Folrem amb paper vegetal un motlle amb una base de 19x11 centímetres. Aboquem la massa dins i l'estenem amb l'espàtula intentant que arreu tingui el mateix gruix. Deixem la massa a la nevera una mig hora aproximadament. 

Posem en un bol les panses i les cobrim amb aigua. 

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 210 graus.

Pelem les pomes, les tallem a quarts, i després les filetegem. Cobrim tota la superfície de la pasta, de manera que els talls de poma es muntin uns sobre els altres, i els premem una mica per que quedin fixats sobre la pasta. Fiquem el motlle al forn 20 minuts.  Passat aquest temps, escorrem les panses, les repartim per sobre la pasta, i tornem a ficar el motlle al forn 10 minuts més, fins que les vores agafin un to daurat. 

Acabada de sortir del forn, pintem la coca amb la melmelada. Per que sigui més fàcil, podem escalfar una mica la melmelada al microones per que sigui més líquida i així serà de més fàcil repartir sobre els talls de poma. Per últim, decorem la coca amb nous picades i esperem que es refredi per fer-li una bona mossegada. 


Recepta adaptada de la revista Cuina.