El plumcake de llimona del David Pallàs

Després de tenir els llimoners tres anys al terrat, sembla que aquesta tardor sí que tindrem una bona collita. Amb les primeres llimones que he collit he preparat la recepta del plumcake de llimona del David Pallàs que vaig veure a Instagram. És un pastís amb un intens gust i aroma a llimona, que farà les delícies dels amants dels cítrics. I si encara volem més sabor i dolçor, li podem afegir un glacejat fet amb suc de llimona i sucre llustre. Qui s'apunta a tastar-lo?


Ingredients:

  • 4 ous
  • 180 grams de sucre blanc
  • 130 grams d'oli d'oliva verge extra
  • la ratlladura i el suc de tres llimones
  • un iogurt natural o de llimona
  • 175 grams de farina per rebosteria
  • 8 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • un pessic de vainilla natural o una culleradeta d'essència de vainilla
  • sucre llustre
Encenem en forn, a dalt i a baix, a 190 graus.

Ratllem les tres llimones i les espremen, reservant la meitat del suc per preparar el glacejat amb el que banyarem el pastís quan s'hagi refredat. 

Mesclem l'altra meitat del suc amb l'oli, l'essència de vainilla i la ratlladura de les tres llimones.

En un bol batem els ous amb el sucre amb l'ajuda d'una batedora de varetes, a la velocitat més alta, i fins que dupliquin el seu volum i agafin un to blanquinós. Afegim aleshores el iogurt, i una vegada s'hagi incorporat a la massa, aboquem l'oli, poc a poc, mentre continuem batent els ingredients a una velocitat més baixa. Per últim, incorporem la farina i l'impulsor químic, prèviament tamisats, i els mesclem a ma amb l'ajuda d'una espàtula i amb moviments embolcallants. 

Folrem un motlle de plumcake d'uns 26 cm amb paper vegetal i aboquem la massa dins. Fiquem el motlle al forn i si tenim l'opció del ventilador el posem mantenint la temperatura a 190º. Per coure el plumcake amb el forn de casa amb ventilador he estat 40 minuts, però cada forn és un món, així que treurem el plumcake del forn quan, al punxant-lo amb una broqueta, aquesta surti neta o amb molles. 

Deixem que el plumcake es refredi una mica abans de treure'l del motlle, i una mica més abans de retirar el paper vegetal. El deixarem sobre una reixeta per que s'acabi de refredar del tot abans d'abocar el glacejat de llimona per sobre. 

Per fer el glacejat mesclarem el suc de llimona amb sucre llustre fins que agafi la consistència que més ens agradi. Jo he fet un glacejat molt lleuger perque no volia que el plumcake quedés massa dolç.

Per que el glacejat es solidifiqui podem ficar una estona el plumcake a la nevera.