L'Escape Room del Vi de Cellers Blanch

Cellers Blanch ens proposa descobrir el món del vi a través d'un escape room on fareu servir els cinc sentits per resoldre els misteris amagats al celler familiar, situat al poble de Puigpelat, a l'Alt Camp. No cal que sigueu uns entesos en el món del vi, només que tingueu ganes de divertir-vos i fer treballar una mica l'enginy. A més si arribeu al final teniu premi, encara que no us puc dir quin és. L'activitat ens complementa amb un tast de vins guiat on guadireu de les aromes, sabors i colors del vins elaborats en aquest celler familiar de tercera generació, pertanyent a la Denominació d'Origen Tarragona.

La idea de descobrir el món del vi per mitjà d'un joc d'enginy va néixer dels records d'infantesa del Guillem i el Roger, la tercera generació. De les bones estones que passaven intentant trobar els petits tresors que l'avi amagava entre les vinyes. Aquesta és la sensació que volen transmetre a tots aquells que vulguin participar en aquest joc d'enigmes tan particular.  

L'escape room es pot adaptar segons el nombre de participants i la seva edat, així que si us acompanyen els petits de la casa, ells també podran participar al  joc. Només cal que, quan feu la reserva, aviseu de quants sereu i si hi hauran nens, i a Cellers Blanch adaptaran l'escape room per que en pugueu gaudir tots plegats d'una bona estona.

Després d'acabar el joc, toca el tast guiat de vins, que podeu fer al vostre gust, elegint entre tastar tres o cinc vins. El tast s'inicia a la sala de les tines, on degustareu els vins, i després baixareu a la cava per tastar els escumosos que allà s'elaboren, entre el silenci i la foscor.  

A Cellers Blanch elaboren vins ecològics i vegans, veremats a ma. Tot el raïm amb que elaboren els seus vins prové de finques de la famíla. Conreen la varietat insignia de la DO Tarragona, el macabeu, i també ull de llebre, xarel·lo, merlot....a més de dues interessants varietats recuperades, el subirat parent, provinent de la família de les malvasies, i el vinyater, varietat pròpia del Penedès i el Camp de Tarragona, amb el que elaboren sorprenents escumosos, molt gastronòmics. Particularment ens ha agradat molt el brut nature elaborat amb vinyater i macabeu, un escumós molt golós amb notes cítriques. I dels vins, l'Identitas, un vi elaborat amb subirat parent, aromàtic, i amb molta personalitat.   

Respecte als escumosos, un detall molt important: els desgorgen sota comanda i fan constar la data del desgorjat a l'ampolla, així saps que consumeixes vins escumosos en condicions òptimes, ja que aquests tipus de vins s'han de consumir dintre de l'any, any i mig, després d'haver-se desgorjat. Un tret que diferencia els petits cellers envers els grans productors, i que reflexa la qualitat i la cura amb que produeixen els seus vins Cellers Blanc. 

La família també conrea fuita seca i oliveres. No podeu marxar del celler sense tastar els seus olis, que elaboren amb les varietats arbequina i menya. A la botiga del celler podreu comprar els seus vins i també els seus olis i fruits secs. A més tenen una botiga on line per que us portin els seus vins fins a casa. 

A la pàgina web de Cellers Blanch trobareu informació sobre la història del celler, els vins que l'elaboren, i totes les activitats enoturístiques que realitzen al llarg de l'any, inclosos tasts guiats a domicili.

Cellers Blancs és un dels cellers singulars de la DO Tarragona, petits grans cellers amparats sota una de les denominacions d'origen més antigues del país, que donen valor i tenen cura del territori.