Visita al Centre d'Interpretació Apícola de Muria

Fa uns dies coincidint a que es celebrava al Perelló la Fira de la Mel i l'Oli vam visitar el Centre d'Interpretació Apícola Muria. 

El Perelló és un municipi de la comarca del Baix Ebre on s'elabora el 40% de la mel que es produeix a Catalunya. Fa aproximadament un any, l'Ajuntament del Perelló va crear la marca "Turisme Perelló, capital de la mel" amb l'objectiu de posicionar el Perelló com a referent en el món apícola i donar a conèixer tota la seva oferta turística.

En el municipi es concentren unes 40 explotacions apícoles, i una d'elles és Mel Muria, una empresa familiar de sisena generació que actualment té les seves instal·lacions a l'entrada del municipi on, a banda de la tenda, trobareu el Centre d'Interpretació Apícola que es va inaugurar l'any 2011, amb el que volen transmetre la importància de les abelles en la natura i donar a conèixer com s'elabora la mel.  


La visita comença amb un audivisual on descobrirem el cicle vital d'aquests insectes tan importants pel manteniment del nostre món tal i com el coneixem avui en dia. També descobrirem com treballen les abelles dins de rusc, la tasca de l'apicultor i com s'elaboren els diferents tipus de mel gràcies a que l'apicultor va canviant les arnes d'ubicació al llarg de l'any buscant les zones de floració, des de la costa fins a l'alta muntanya. La visita continua després per diferents sales del centre i finalitza a la zona on s'extreu la mel i s'envasa.  


La visita és interactiva i es pot fer guiada o amb audioguia. A més podeu completar l'experiència amb una visita a les arnes que es troben situades a les afores del poble, on de la ma d'un apicultor de Muria podreu observar en primera línea la intensa activitat que es desenvolupa a les arnes.

Tota la informació sobre els preus i els horaris de les visites i de les diferents activitats que s'ofereixen les podeu consultar a la pàgina de Mel Muria.  


A la tenda podreu fer un tast de les diferents mels que elabora Muria, algunes d'elles premiades a nivell nacional i internacional. Entre les varietats que trobareu hi ha mel de taronger, de bruc, d'espigol, d'acàcia, de farigola...També trobareu l'última novetat de Mel Muria, la Mel de Flors recol·lectada en boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible, PEFC, primera mel amb aquest segell a Europa, que s'exportarà a nivell mondial.

Mel Muria també comercialitza altres productes com el pol·len, el pròpolis o la gelea reial, i d'altres subproductes com cosmètics, caramels, espelmes... 

Per organitzar la vostra visita al Perelló i aprofitar-la al màxim us aconsello consultar la pàgina de Turisme del Perelló.  I no us oblideu de visitar la Cooperativa Agrícola de Sant Isidre , on podreu comprar oli, vi i d'altres productes elaborats a la comarca.