Coca de magdalena

Les magdalenes són un d'aquells dolços que difícilment no agradin a tota la família. Trobar-ne unes quantes acabades de fer, ja sigui per esmorzar o per berenar, és una delícia d'allò més agradable; a vegades també ens agrada menjar-ne alguna havent sopat. Hi ha moments que ens agraden amb una presa de xocolata, i d'altres moments que preferim sucar-les a la llet. 

Ja fa uns quants anys vaig publicar al blog la recepta de les magdalenes clàssiques que fem a casa: farina, sucre, ous, llet i oli. A vegades, però, no tenim càpsules per fer-les, o ens fa mandra repartir la massa o, senzillament, preferim una coca amb aquell sabor tan deliciós. I aquest és el cas, la coca de magdalena no és res més que la mateixa pasta que fem servir per les magdalenes en forma de coca.

Per fer-les jo faig servir un motlle rectangular de mida mitjana. Perfecte si en teniu un de 20x24 cm però en el meu cas el que tinc a casa fa 27x17cm (en ambdós casos us facilito les mides internes del motlle).

Ingredients

  • 200g de farina blanca.
  • 150g de sucre blanc.
  • 110g d’oli d'oliva suau.
  • 70ml de nata líquida per muntar.
  • 3 ous mida M.
  • 1½ culleradetes llevat químic.
  • ½ culleradeta de canyella.
  • ½ pell de llimona ratllada.
  • ½ culleradeta de sal.

Pel que fa a la llimona i la canyella, són quantitats aproximades. Si us agrada un sabor més intens de llimona, poseu-hi una mica més de ratlladura. Exactament igual amb la canyella, adapteu la quantitat al vostre gust en funció de si voleu l'aroma de canyella més intens o menys. Les quantitats recomanades deixen un sabor i aroma subtil, sense que predomini sobre el sabor final de la coca.

De la mateixa manera podem fer-ho amb l'oli. En aquest cas proposo un oli suau pel mateix motiu: obtenir un aroma subtil. Si voleu una coca amb un sabor d'oli menys subtil, podeu provar-ho amb olis verge extra més verds i més intensos. 

Preparació

En un bol batre'm els ous i el sucre amb les varetes fins que la barreja sigui ben homogènia. Hi afegim la sal, la llimona i la canyella i seguim remenant. Tot seguit hi afegim la farina tamisada junt amb el llevat i batre'm fins que la massa torni a ser homogènia i força espessa. Per acabar, hi afegim la nata i l'oli, i remenem uns instants a velocitat forta, fins que tot quedi ben integrat.

En aquest punt podem deixar reposar la massa a la nevera una o dues hores, però no és necessari. Només cal posar-la al motlle, ben greixat o folrat amb paper de forn, espolsar-hi una mica de sucre blanc per sobre i enfornar. 

Amb les mides del motlle que us proposo, haureu d'enfornar la coca uns 25 minuts a 200ºC. Si preferiu un motlle allargat, de tipus plum-cake, us anirà bé un motlle d'uns 24cm de llarg; en aquest cas, però, haureu d'allargar la cocció uns 10 minuts més i vigilar que la coca no se us cremi de sobre.  

En treure-la del forn, la deixem refredar cinc minuts, la desemmotllem i la deixem refredar damunt d’una reixeta. Recomano menjar-la freda, això si podeu esperar!