Espagueti a la Nerano

Comencem el mes d'octubre amb un plat de pasta, dels que tant ens agraden a casa. La d'avui és una recepta originària de la cuina napolitana, molt fàcil de fer i deliciosa. Segur que si la feu, repetireu. A casa ja és un plat de temporada.

La recepta original s'elabora amb formatge provolone del Mónaco. Si teniu a prop de casa una tenda de productes italians no deixeu de tastar-lo.

Ingredients per quatre racions:

  • 360 grams d'espagueti
  • 2 carbassons petits
  • 2 grans d'all
  • formatge provolone 
  • alfàbrega fresca
  • sal i pebre negre mòlt
  • oli d'oliva verge extra

Fiquem el formatge al congelador sense desembolicar per poder-lo ratllar amb més comoditat. 

Posem aigua a bullir amb sal per coure la pasta al dente seguint les instrucciones de fabricant.

Tallem els carbassons amb una mandolina. Si no en tenim, mirem de tallar-los amb un ganivet en rodanxes més aviat primes. Les fregim amb oli abundant, fins que comencin a agafar color. Aneu amb compte que no es torrin o ens quedaran amargants. A mida que les anem traient de la paella, les anem posant sobre una reixeta per que deixin anar l'oli sobrant.

Posem una altra paella més gran a foc suau. Aboquem un raig d'oli i els grans d'all aixafats sense pelar. Quan aquests comencin a agafar color els retirem i apaguem el foc. Posem a la paella les rondaxes de carbassó fregit i l'alfàbrega fresca. Reservem.

Ratllem el formatge provolone.

Abans d'escorrer la pasta, omplim un got amb l'aigua de la cocció i la reservem. Aboquem la pasta escorreguda en la paella amb els carbassons fregits i l'alfàbrega, i afegim el formatge ratllat. Mesclem tots els ingredients i si cal afegim una mica de l'aigua de cocció que hem reservat per que ajudi a barrejar el formatge amb la resta d'ingredients. Salpebrem. Servim la pasta de seguida decorada amb alfàbrega fresca.

Palmira POM ha dit...

Sóc fan de la cuina italiana més tradicional perque amb 2 ingredients tens un plat de pasta deliciòs i ben senzill.
A casa també mai falta tot i que anem variant formatges segons lloc i época ;o)
Una abraçada i bona setmana,
Palmira