Bescuit de mató i taronja

No se a vosaltres però a mi m'agrada molt poder esmorzar o berenar un tall de bescuit casolà. Per regla general, els bescuits són molt fàcils de fer i es poden elaborar amb ingredients que habitualment tenim al rebost de casa. I si teniu canalla, un tros de bescuit casolà sempre serà una opció molt més saludable que qualsevol producte de rebosteria industrial. 

Al blog en podeu trobar un munt de receptes de bescuits. Entre les més visitades trobareu la del bescuit de llimona, la del bescuit de xocolata humit i la del bescuit de pastanaga i carbassa. I a tu, quin és el bescuit que més t'agrada?

Ingredients:

  • 120 grams de mantega amb textura pomada
  • 190 grams de sucre
  • la ratlladura d'una taronja
  • 200 grams de mató, encara que la recepta original fa servir formatge ricotta
  • 3 ous L
  • 40 grams de suc de taronja
  • 220 grams de farina de blat
  • 13 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • 1 pessic de sal
  • sucre llustre per decorar, opcional

Preescalfem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

En un bol mesclem el sucre amb la ratlladura de taronja amb els dits per aromatitzar el sucre. Incorporem la mantega i la mesclem amb el sucre amb l'ajuda d'una batedora de varetes fins que ens quedi cremosa. Afegim un a un els ous. No afegim un altra ou fins que l'anterior no estigui ben integrat amb la resta d'ingredients. Després aboquem el mató, i per últim el suc de la taronja. Quan tots els ingredients estiguin ben mesclats, afegim a poc a poc la farina barrejada amb l'impulsor químic i el pessic de sal, prèviament tamissats. Els mesclarem a ma amb l'ajuda d'una espàtula i amb moviments embolcallants. 

Aboquem la massa dins d'un motlle folrat amb paper vegetal i l'enfornem 45 minuts i fins que, al punxar el bescuit amb una broqueta aquesta surti neta o amb molles. Deixem que el bescuit es refredi uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo sobre una reixeta, per que s'acabi de refredar del tot. 

Podeu decorar el bescuit amb sucre llustre. També el podeu banyar amb xocolata fosa.

Recepta original de Teresa Vivancos