Risotto de carbassa

De de receptes de risotto trobareu unes quantes al blog. Com ja us he explicat moltes vegades és un plat d'arròs molt fàcil de fer i acompanyat d'un bon vi o cava és converteix en un plat molt festiu. A més és un plat molt versàtil, perquè es pot fer amb verdures, bolets, moluscs, gambes....

La recepta que us porto avui ha passat a estar entre les top ten de casa. I és que és un dels risottos més deliciosos que he tastat mai! A més el formatge de rul·lo de cabra combina de meravella amb la dolçor de la carbassa. I no us oblideu de perfumar el plat amb farigola, si pot ser fresca, millor. A casa tenim un petit racó on plantem herbes aromàtiques i és de les millors coses que hem fet mai. És fantàstic poder condimentar un plat amb herber aromàtiques fresques. 

Ingredients per a dues persones:

  • 160 grams d'arròs carnaroli de Molí de Rafelet
  • 5-6 calçots o ceba tendra
  • 1 litre de brou vegetal
  • una copa de vermut blanc
  • 240 grams de carbassa
  • oli d'oliva verge extra
  • formatge parmesà ratllat
  • formatge de rul.lo de cabra
  • sal i pebre negre mòlt
  • farigola

Pelem la carbassa i la tallem en trossos no massa grans. Els fiquem en un bol amb una mica d'aigua i el tapem amb film transparent. Fiquem el bol al microones a potència máxima uns 5 minuts i fins que la carbassa estigui tendra. Retirem l'aigua i triturem la carbassa trossejada amb una batedora de braç fins aconseguir un puré sense grumolls. Reservem.

Mentre posem a escalfar el brou vegetal, pelem els calçots i els tallem ben petits. 

En una cassola posem un bon raig d'oli d'oliva i cuinem els calçots uns 5 minuts fins que estiguin tendres. Afegim l'arròs i el saltegem fins que començi a transparentar. Aboquem el got de vermut i deixem que evapori un parell de minuts abans d'afegir el puré de carbassa i les fulles de farigola. Mesclem bé els ingredients i aboquem uns quants cullarots de brou vegetal ben calent fins cobrir els ingredients de la cassola, i comencem a remenar l'arròs amb una cullera de fusta. No pararem de remenar durant 20 minuts. 

Anirem afegim el brou calent a mida que l'arròs vagi absorbint el brou que hi hagi a la cassola, sense deixar mai que l'arròs es quedi sense líquid. Passats uns 18 minuts afegirem una parell de cullerades de formatge parmesà ratllat. Mesclem fins que quedi ben integrat i tastem per rectificar de sal i pebre. Retirem la cassola del foc i servim l'arròs decorant-lo amb formatge de rul.lo de cabra esmicolat i una mica de farigola. Servim immediatament.