Pastís de formatge i nabius

La recepta del pastís de formatge que us porto avui és de les més fàcil de fer. Es prepara en un moment i no necessita forn. A més, com el pastís es presenta en potets de vidre, no cal afegir gelatina, ni tampoc esperar unes hores per que agafi consistència. Podeu fer el pastís amb nabius o amb altres fruites vermelles com mores o gerds. 

Si us agraden aquest tipus de postres, al blog també trobareu la recepta del pastís de llimona en potets de vidre

Ingredients:

  • 8-10 galetes tipus Lotus, depenent dels recipients que feu servir
  • 25 grams de mantega, opcional
  • 250 grams de formatge mascarpone
  • 100 grams de nata per muntar
  • 70 grams de sucre aproximadament  (us aconsello ajustar la quantitat al vostre gust)
  • 225 grams de nabius
  • 1 cullerada de suc de llimona


Posem les galetes dintre d'una bossa de plàstic per aliments i les esmicolem amb l'ajuda d'un corró. Fonem la mantega escalfant-la uns segons al microones, i després la barregem amb les galetes esmicolades. Omplim la base dels recipients amb la mescla. Compactem una mica la base amb l'ajuda d'un cullereta. Mentre treballem amb la resta d'ingredients, desem el recipients a la nevera per que la mantega prengui. 

Com la mantega s'endureix amb el fred, en faig servir molt poca quantitat perquè no m'agrada que la base quedi molt dura. A vegades, per evitar que quedi massa compacta, afegeixo a les galetes una mica de coco ratllat. D'altres vegades, simplement no hi poso mantega. L'únic inconvenient és que a l'hora d'omplir els recipients cal fer-ho amb compte per que les galetes esmicoles no es barregin amb la crema. 

Preparem el coulis de nabius: En una cassola petita posem els nabius reservant uns quant per decorar. Afegim un parell de cullerades de sucre i la cullerada de suc de llimona i ho escalfem a foc suau uns cinc minuts, remenant tot sovint, fins aconseguir una textura semblant a una melmelada però més líquida. Triturem la preparació, encara calenta, amb una batedora de ma i la colem per retirar-ne les llavors.  

Quan s'hagi refredat el coulis de nabius el mesclem amb el formatge mascarpone. Muntem la nata amb una cullerada de sucre i després la mesclem amb el formatge mascarpone amb una espàtula, a ma, intentant que la nata no perdi mass volum. Una vegada estiguin tots els ingredients bens barrejats omplim els recipients amb la mescla. Per últim, decorem els recipient amb els nabius que hem reservat, i els guardem a la nevera fins al moment de servir-los a taula.