Pa amb oli i xocolata

Avui us porto tot un clĂ ssic de casa nostra, el Pa amb oli i xocolata versionat segons la recepta de la Gemma Clofent, col·laboradora habitual de la revista Cuina, gran pastissera, i creadora del blog La cuina de casa, un imprescindible per als mĂ©s llaminers. 

Aquestes sĂłn unes postres perfectes no nomĂ©s per un berenar de luxe sinĂł tambĂ© com a punt i final d'un dinar o sopar. És una recepta fĂ cil de fer que nomĂ©s requereix d'ingredients de qualitat, com una bona xocolata per fondre, un pa rĂşstic de qualitat i un bon oli d'oliva verge extra. A casa he fet servir el d'OleAurum DOP Siurana, elaborat amb olives de la varietat arbequina. Al tenir un sabor afruitat i 
equilibrat és perfecte per elaborar rebosteria casolana. A més és un producte de cooperatives catalanes.


Ingredients 

  • 125 ml de llet sencera
  • 125 ml de nata lĂ­quida per muntar (35% MG)
  • 2 rovells d'ou 
  • 50 grams de sucre blanc
  • 200 grams de xocolata negra 70% per fondre 
  • oli d'oliva verge extra OleAurum
  • una barra de pa rĂşstic estret per fer llesques
  • flor de sal

Us aconsello preparar la xocolata el dia abans per que tingui mĂ©s consistència. 

Comencem trinxant la xocolata amb l'ajuda d'un ganivet gran fins que ens quedi ben esmicolada. 
En una cassola petita posem a bullir la nata amb la llet i el sucre. Batem els rovells i quan la nata hagi bullit, els afegim poc a poc, mesclant-los amb l'ajudar d'un batedor de ma, i sense parar de remenar, per evitar que els rovells es quallin. Una vegada integrats amb la nata, afegim la xocolata trinxada i continuem remenant fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls. Si us costa que es desfaci la xocolata, podeu fer servir una batedora de ma.

Aboquem la xocolata en un bol i la cobrim amb film transparent, que toqui la superfĂ­cie de la xocolata. Deixem que refredi una mica sobre el marbre i desprĂ©s la fiquem al frigorĂ­fic un mĂ­nim de quatre hores, i millor si la deixem tota la nit. 

Tallem el pa en llesques primes i les torrem amb una torradora o al forn fins que ens quedi ben daurades i cruixents. Deixarem que es refredin abans de muntar el plat. Posarem sobre la llesca de pa torrat una cullerada generosa de xocolata, i per sobre posarem un pessic de flor de sal i un rajolĂ­ d'oli d'oli d'oliva verge extra. Servim de seguida.