Coca de Llardons

Ahir vaig parlar-vos de la coca de fruita. Però un altre imprescindible de la revetlla de Sant Joan, és la coca de llardons. En aquest cas us presento una recepta fàcil i senzilla que podeu fer sense estar-hi gaire estona.

Per fer-la, parteixo de la massa de pasta de full congelada que trobareu a qualsevol supermercat. Prefereixo la congelada a la fresca, entre altres coses per que la fresca ja ve estirada i tallada rodona, cosa que a no ens aniria gaire bé.


Per fer-la: 
  • 500g de massa de pasta de full (fresca o congelada)
  • 250g de llardons
Per decorar:
  • 60g de pinyons
  • 100g de sucre blanc
  • 1 ou batut amb un pessic de sal
Preparació:

Piquem els llardons ben fins (o segons el gust), si pot ser amb una picadora elèctrica, sinó haurem de fer-ho amb la ma de morter.

Estenem la meitat de la pasta de full, la cobrim amb dues terceres parts dels llardons i la tapem amb la resta de la massa. Aplanem la massa amb el corro, però sense passar-nos. Es tracta que els llardons es posin dins.

Ara hi afegim la resta dels llardons, però només a la part central. Imagineu que dividim la coca en tres parts, doncs els llardons a la part del mig. Pleguem la massa en tres parts com si fos una carta i l'aplanem bé amb el corró deixant-la aproximadament d'un centímetre de gruix.

Ara tallem les vores amb un ganivet per deixar-la ben quadrada i podem decorar el canto de la coca prement amb la punta d'una forquilla. Pintem la coca amb l'ou batut, hi repartim els pinyons i la cobrim amb una bona capa de sucre.

Enfornarem damunt d'una safata amb paper de forn uns 20 minuts a 220º. Quan la traiem del forn, la deixarem refredar damunt d'una reixeta.

Bona revetlla!