Coca de Llardons

Ahir vaig parlar-vos de la coca de fruita. Però un altre imprescindible de la revetlla de Sant Joan, és la coca de llardons. En aquest cas us presento una recepta fàcil i senzilla que podeu fer sense estar-hi gaire estona.

Per fer-la, parteixo de la massa de pasta de full congelada que trobareu a qualsevol supermercat. Prefereixo la congelada a la fresca, entre altres coses per que la fresca ja ve estirada i tallada rodona, cosa que a no ens aniria gaire bé.


Per fer-la: 
  • 500g de massa de pasta de full congelada
  • 250g de llardons
Per decorar:
  • 60g de pinyons
  • 100g de sucre blanc
  • 1 ou batut amb un pessic de sal
Preparació:

Piquem els llardons ben fins (o segons el gust), si pot ser amb una picadora elèctrica, sinó haurem de fer-ho amb la ma de morter.

Estenem la meitat de la pasta de full, la cobrim amb dues terceres parts dels llardons i la tapem amb la resta de la massa. Aplanem la massa amb el corro, però sense passar-nos. Es tracta que els llardons es posin dins.

Ara hi afegim la resta dels llardons, però només a la part central. Imagineu que dividim la coca en tres parts, doncs els llardons a la part del mig. Pleguem la massa en tres parts com si fos una carta i l'aplanem bé deixant-la aproximadament d'un centímetre de gruix.

Ara tallem les vores amb un ganivet per deixar-la ben quadrada i podem decorar el canto de la coca apretant amb la punta d'una forquilla. Pintem la coca amb l'ou batut, hi repartim els pinyons i la cobrim amb una bona capa de sucre.

Enfornarem damunt d'una safata amb paper de forn uns 20 minuts a 220º. Quan la traiem del forn, la deixarem refredar damunt d'una reixeta.

Bona revetlla!

Anònim ha dit...

Ja tinc feina pel cap de setmana!! ;-)

Eva ha dit...

No sabria amb quina coca de Sant Joan quedar-me, de bones que les trobo totes!! aquesta de llardons fa una pintassa boníssima, i a més força ràpida de fer!!

les receptes que m'agraden ha dit...

Que bona que t'ha quedat! segur que vas triomfar! Un petó.

"Les receptes que m'agraden"

Jordi J. Canals ha dit...

Confio en que us haurà sortit ben bona i que n'haureu gaudit molt! :)

Jordi J. Canals ha dit...

Molt fàcil i molt bona. Si la proves, la repetiràs una pila de cops. Jo a vegades en faig de petites, talla individual. Molt bones.

Jordi J. Canals ha dit...

Prova-la! És fantàstica per a qualsevol berenar :)