El meu pastís de pastanaga preferit

El pastís de pastanaga és un dels meus preferits i encara que sempre vaig provant noves receptes, hi ha una que em té el cor robat des de fa anys, la recepta del llibre "Un dulce en Nueva York" de Marc Grossman, de Lunwerg Editores. De fet, cap de les receptes que he fet d'aquest llibre m'ha decebut. Al blog tinc publicades la del brownie i la del pastís de formatge, i són de les millors receptes que he tastat mai, com la del pastís de pastanaga que, a sobre, és súper fàcil de fer. Què més es pot demanar?


Ingredients líquids:
  • 130 grams de sucre morè
  • 120 ml d'oli de girasol
  • 4 ous mitjans
  • 2 cullerades de suc de taronja
  • 240 grams de pastanaga crua ratllada
  • 3/4 culleradeta de ratlladura de taronja
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
I
Ingredients secs:
  • 240 grams de farina de rebosteria
  • 10 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • 1 culleradeta de sal
  • 2 culleradetes de canyella  mòlta
  • 1/2 culleradeta de nou moscada en pols
  • 1/2 culleradeta de pebre negre mòlt
  • 30 grams de nous picades
  • 30 grams de panses

Pel glacejat:
  • 60 grams de mantega amb textura pomada (jo no hi poso)
  • 100 grams de formatge en crema tipus Philadelphia
  • 50 grams de sucre llustre

Per fer aquesta recepta podeu fer servir un motlle tipus plumcake o bé un rectangular de 21x9 cm i 8 cm d'alt

A la recepta original es preescalfa el forn a 175º amb ventilador, encara que jo el faig sense ventilador i a 180º.

En un bol mesclem el sucre amb els ous amb la batedora de varetes durant uns minuts. Després afegim l'oli i quan estigui ben integrat amb els ous, afegim la resta d'ingredients, un a un.
En un altre bol barregem els ingredients secs i després els aboquem al bol amb els ingredients líquids. Els barrejarem a ma amb una espàtula i només el just i necessari per que no ens quedi cap grumoll. A continuació, aboquem la barreja en un motlle, prèviament folrat amb paper d'enfornar, i el fiquem al forn 3/4 hores aproximadament. Com cada forn és un món, a partir dels 30 minuts aneu vigilant la cocció del bescuit. Estarà fet quan al punxar-lo amb una broqueta, aquesta surti neta o amb molles.

Traiem el motlle del forn i esperem a que es refredi una mica abans de desemmotllar-lo. Mentrestant preparem el glacejat barrejant el formatge, la mantega i el sucre llustre fins que quedin ben integrats i no hi hagi cap grumoll. Quan el bescuit estigui fred, el cobrirem amb el glacejat. Guardarem el pastís a la nevera fins que l'anem a consumir. Us recomano degustar-lo a temperatura ambient.


1 comentari:

  1. Un carrot cake de luxe sempre és una meravella i amb aquest llibre ha de tenir el sabor de Nova York!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponSuprimeix