La Florida. Tast de vins festiu contra el càncer

Els celler Albet i Noya, Eduald Massa Noya, Oliver Viticulors i Sumarroca de Subirats, la capital de la vinya, s'han unit per crear LA FLORIDA, un festa solidària amb tast de vins i música al Castell de Subirats, per receptar fons per l'associació AMPERT contra el càncer.


La festa es celebrarà el dia 21 de març i començarà a les 7 de la tarda, coincidint amb la primera posta de sol de la primavera. L'aforament és limitat i el preu de l'entrada, que és de 15 euros i que es pagarà a l'entrada del castell, es destinarà íntegrament a l'associació AMPERT. Per aquells que no puguin assistir, però vulguin col·laborar, hi ha un número de compte on poden ingressar el seu donatiu:
ES22 2100 0033 1502 0075 1227.

Durant la festa, es podran degustar 8 vins entre blancs, negres i escumosos, acompanyats de diferents actuacions musicals i d'alguns tastets gastronòmics gentilesa de Cal Blay, tot gaudint de la primera posta de sol de la primavera. També es podrà realitzar, opcionalment una hora abans, una visita guiada al Castell de Subirats i conèixer algunes de les sales més desconegudes d'aquest espai emblemàtic. El Castell de Subirats fou un dels primers castells construïts a inicis del segle X, quan s' inicià la conquesta del Penedès als sarraïns i compta amb una imponent torre de 19 metres d'alçada.


LA FLORIDA, segons les organitzadores, té una doble connotació, per una banda, és una capa de fongs que creixen a la superfície de matèries orgàniques i que provoquen descomposició, però també una paraula que s’utilitza quan quelcom té flors o té molts ornaments. És necessari doncs, trobar aquest doble significat i equiparar-lo, en el primer cas, a una persona malalta i en el segon, a una de curada.


AMPERT és una associació penedesenca que vetlla per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per un càncer. Una de les seves principals accions és el transport i acompanyament  dels malalts que han de fer tractament fora dels seus municipis. AMPERT va sorgir al setembre del 2005 com a una necessitat concreta de fer “quelcom més” per combatre aquesta malaltia anomenada càncer, que afecta cada dia a major nombre de persones, entre elles l’estimada i enyorada Amparo Pérez Trotonda (AMPERT). L’Empar (com era més coneguda) fou una popular convilatana amb un forta personalitat solidària. Va ser una de les persones fundadores del grup de l’alt Penedès d’Amnistia Internacional i una col·laboradora incondicional, malgrat les limitacions de la malaltia. Va treballar a l’Escola Municipal d’arts Arsenal, de Vilafranca, on hi estava implicada molt més enllà del seu càrrec com a secretària, i també va estar vinculada a l’Associació de Veïns del barri Molí d’en Rovira. Fins al darrer dia va mantenir la força i la il·lusió de viure. Aquest tarannà obert, lluitador, solidari i constructiu de la personalitat de l’Empar és l’eix essencial de l’associació que ara porta el seu nom, AMPERT.