Els Músics de Llet Nostra, Sabor del Año Top Innovación 2020

Els Músics, les postres snack catalanes elaborades per LLet Nostra, han guanyat la primera edició de la categoria d'Innovació dels premis Sabor del Año, que enguany arriben a la seva 12ª convocatòria.


Els Músics són una reinterpretació de les postres de músic, i uneixen fruita seca, mató i mel de primera qualitat amb un alt valor nutricional i equilibrat. La seva presentació permet mantenir els tres ingredients (fruita seca, mató i mel) separats. Així conserven les seves qualitats organolèptiques originals fins al moment del consum. Els tres ingredients, productes típics de la tradició culinària catalana, són naturals i poc processats, saludables i de proximitat. Aquesta nova proposta de postres és ideal per consumir en qualsevol lloc i moment, sense renunciar a la qualitat, el sabor i la tradició.

El segell de qualitat Sabor del Año és líder en el sector de l'alimentació a l'estat. L'únic basat exclusivament en les qualitats organolèptiques dels productes tastats i aprovats pels consumidors, sense referència de marca. El reconeixement Sabor del Año Top Innovación 2020 implica doncs superar un dels exàmens més exigents, el dels consumidors. Per concedir aquest segell de qualitat es fa una anàlisi sensorial a un panel de 80 consumidors en uns laboratoris independents i acreditats. Els productes testats es puntuen del 0 al 10 seguint cinc criteris diferents (gust, aspecte, olor, textura i satisfacció general) i una sèrie d’atributs relacionats amb cadascuna de les categories concretes.


Segons Jordi Riembau, ramader i president de Llet Nostra, “Aquest reconeixement ens fa una il·lusió especial perquè prové del consumidor. Que valorin els nostres productes és premiar la nostra feina. I és que, precisament, és per a ells que treballem la terra i cuidem els nostres animals per oferir-los productes de qualitat i de proximitat. Rebre aquest premi ens anima a continuar la nostra tasca.”

Els Músics són el fruit d'un projecte col·laboratiu del camp català que uneix més de 490 productors del sector de la fruita seca, la llet i la mel. Compta amb la participació de Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs. Llet Nostra està formada per 140 petites i mitjanes explotacions ramaderes familiars de tot Catalunya; Infrusec agrupa 350 productors de fruita seca de les comarques de Tarragona; Mel Muria són apicultors del Perelló (Terres de l’Ebre) des de fa 6 generacions, i Masachs és productor de mató des de fa més de 30 anys. El conveni s’ha treballat amb l’aportació i l’assessorament de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), entitat reconeguda dins l’àmbit cooperatiu del sector primari català.