Els olis de la cooperativa tortosina Soldebre entre els millors del món.

Per segon any consecutiu un dels olis d'oliva verge extra elaborats per la cooperativa Soldebre ha estat elegit entre els millors olis del món segons Flos Olei.

La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing dels millors olis del món, un oli Denominació d’Origen Protegida Baix Ebre i Montsià produït per la Cooperativa Soldebre. L'any passat va incorporar a la seva prestigiosa llista el monovarietal Aureum Morrut, i aquest any ha afegit l’oli d’oliva verge extra Aureum Sevillenc.


El gerent de la cooperativa, Pere Albacar, ha remarcat que “estem molt satisfets que per segon any un dels nostres olis hagi aconseguit fer-se un lloc en aquesta guia, considerada la més important del nostre sector. Rebre un altre cop aquest reconeixement internacional vol dir que anem pel bon camí amb els nostres productes i de retruc i com ja vaig avançar amb el Morrut, aconseguim posar en el mapa dels olis internacionals els de les Terres de l’Ebre, la qual cosa pot ser una empenta en el comerç exterior”.

És el segon any que la cooperativa Soldebre es presenta a aquest concurs. L'any passat amb un oli d'una varietat minoritària molt arrelada a les Terres de l'Ebre, l'Aureum Morrut. Aquest any amb l'oli Aureum Sevillenc, un oli molt diferent a la majoria dels olis d'oliva, ja que presenta un nivell de fruitat molt suau, amb connotacions verd madures. En boca és clarament dolç i els nivells de picant i amarg són molt lleugers.

Flos Olei és la primera i la més important guia internacional dedicada a les empreses que produeixen oli d’oliva extra verge de gamma alta i hi apareixen un total de 500 empreses de 53 països i dels cinc continents. La selecció la fa un panell de tast d’experts coordinats per Marco Oreggia, després d’analitzar més de 1.500 mostres d’oli. La puntuació rebuda per l’oli sevillenc ha estat de 82 punts, d’un total de 100.

Una excel·lent notícia que reconeix la bona feina que estan duent a terme les cooperatives catalanes i que situa els olis d'oliva verge extra elaborats a Catalunya entre els millors del món.