Llom de salmó al forn amb salsa barbacoa

Quan vaig trobar la recepta a Pinterest, el primer que em va agradar va ser la presentació, i el segon, que es preparava en un moment. Un simple llom de salmó fet al forn, que es converteix en tot un plat de festa al servir-lo sobre un llit d'espinacs i pasta de full. El toc especial, la salsa barbacoa. El salmó, que té una carn rica en greixos, combina molt bé amb ingredients agredolços, per això la salsa barbacoa lliga a la perfecció. Jo he fet servir la salsa barbacoa de Conserves Ferrer, que m'ha sorprès pel seu gust potent, i que li dóna un plus de sabor a aquest plat.


Ingredients per a 4 persones:
  • 4 lloms de salmó
  • pasta de full
  • 250 grams d'espinacs frescos
  • salsa barbacoa de Conserves Ferrer
  • un ou
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
Posem en marxa el forn a 200º, a dalt i a baix.

Primer posem en una paella un rajolí d'oli i saltegem els espinacs frescos, amb un pessic de sal, fins que s'hagi evaporat tot l'aigua que deixen anar; això és important perquè sinó la deixaran anar quan estiguin al forn i estovaran la pasta de full. Quan hàgim acabat de saltejar els espinacs, els deixarem refredar sobre un colador per que acabin de perdre la mica d'aigua que puguin tenir encara.

Estirem la pasta de full sobre un safata per anar al forn, folrada amb paper d'enfornar. Retallem un rectangle un parell de centímetres més ample que la peça de salmó que anem a posar a sobre. Amb una forquilla punxem amb suavitat la pasta de full excepte les vores i la pintem amb un ou batut. Repartim els espinacs cuits sobre la pasta de full, deixant sense cobrir les vores, però ben estesos, de manera que sobresurtin quan posem el llom de salmó a sobre. Pintem amb salsa barbacoa tot el llom de salmó amb l'ajuda d'un pinzell. Ens ha de quedar ben impregnat però sense que regalimi la salsa. Posem el llom sobre els espinacs i la pasta de full i l'enfornem 15 minuts. Servim calent.


Font: Revista Lecturas Recetas.