Bescuit de llet condensada

Una de les aromes que sempre em retorna a la meva infantesa és l'aroma a cafè acabat de fer. A casa dels pares sempre han fet una cafetera de cafè al matí per esmorzar. El prenien amb llet condensada, com ara fa a casa meva el Jordi. Tot i haver tingut sempre a casa llet condensada, és un d'aquells productes que només el fèiem servir per acompanyar el cafè, i poca cosa més. Per això, quan vaig veure la recepta del bescuit de llet condensada al blog Come Conmigo de Pamira, vaig trigar molt poc a fer-lo a casa, a mode d'homenatge a un producte que ens ha acompanyat al llarg dels anys, primer en els esmorzar a casa dels pares i ara a casa meva.

Encara que us pugui semblar que ha de ser un bescuit molt dolç, no és el cas. Té el punt just de dolçor, i per aquesta raó és un bescuit que podem farcir del que vulguem, melmelada, nata o xocolata. A més es prepara en un moment. Fent un símil amb la roba, la d'avui és una recepta "de fons d'armari", d'aquelles per tenir sempre a ma per que t'arregla un berenar en un moment.


Ingredients.
  • 397 grams de llet condensada
  • 200 ml de nata per muntar
  • 85 grams de sucre blanc
  • 3 ous grans
  • 250 grams de farina per rebosteria
  • 15 grams d'impulsor químic, llevat Royal
  • un pessic de sal
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

Mesclem la llet condensada i la nata amb una batedora de varetes, a potència alta un parell de minuts. Afegim els ous un a un, esperant que s'integri bé un, abans d'afegir l'altra. A continuació aboquem el sucre, i quan estiguin tots els ingredients ben integrats afegim la farina amb l'impulsor químic i la sal, prèviament tamisats. Quan tinguem tots els ingredients ben mesclats, aboquem la massa en un motlle, que haurem greixat prèviament o folrat amb paper d'enfornar. Fiquem el motlle al forn, baixant la temperatura a 160º. Enfornem uns 40 minuts i fins que, quan punxem el bescuit amb un escuradents, aquest surti net. Treurem el motlle del forn, i el deixarem refredar uns minuts abans de desemmotllar-lo.

Si decidim farcir el bescuit, abans el deixarem refredar del tot.