Encara que us pugui semblar que ha de ser un bescuit molt dolç, no és el cas. Té el punt just de dolçor, i per aquesta raó és un bescuit que podem farcir del que vulguem, melmelada, nata o xocolata. A més es prepara en un moment. Fent un símil amb la roba, la d'avui és una recepta "de fons d'armari", d'aquelles per tenir sempre a ma per que t'arregla un berenar en un moment.
Ingredients.
- 397 grams de llet condensada
- 200 ml de nata per muntar
- 85 grams de sucre blanc
- 3 ous grans
- 250 grams de farina per rebosteria
- 15 grams d'impulsor químic, llevat Royal
- un pessic de sal
Mesclem la llet condensada i la nata amb una batedora de varetes, a potència alta un parell de minuts. Afegim els ous un a un, esperant que s'integri bé un, abans d'afegir l'altra. A continuació aboquem el sucre, i quan estiguin tots els ingredients ben integrats afegim la farina amb l'impulsor químic i la sal, prèviament tamisats. Quan tinguem tots els ingredients ben mesclats, aboquem la massa en un motlle, que haurem greixat prèviament o folrat amb paper d'enfornar. Fiquem el motlle al forn, baixant la temperatura a 160º. Enfornem uns 40 minuts i fins que, quan punxem el bescuit amb un escuradents, aquest surti net. Treurem el motlle del forn, i el deixarem refredar uns minuts abans de desemmotllar-lo.
Si decidim farcir el bescuit, abans el deixarem refredar del tot.
M'alegro que hagis portat a la pràctica la recepta tan aviat ;o) Queda molt bo, poc dolç i sense gens de treball... Fa anys que no prenc el café amb llet condensada (potser que la Polyanna estava a punt de néixer...) i ara tinc ganes del bescuit amb el cafè amb llet ! Sort que demà és dimecres...
ResponSuprimeixGràcies per la menció.
Una abraçada,
Palmira
Hola! M 'ha quedat bé, però amb molt gust de "mantega". Que he fet malament?.
ResponSuprimeixHola! No crec que hagis fet res malament.El bescuit té un gust làctic que recorda la mantega. Dependrà de la marca de llet condensada que facis servir que es noti més o menys el gust. Salutacions!
SuprimeixLa nata es monta abans de barreixar amb la llet condensada? Gràcies
ResponSuprimeixHola, Marga! No cal muntar-la, només mesclar-la bé amb la llet condensada. Espero que t'agradi. Bon cap de setmana!
Suprimeix