Bescuit de llet condensada

Una de les aromes que sempre em retorna a la meva infantesa és l'aroma a cafè acabat de fer. A casa dels pares sempre han fet una cafetera de cafè al matí per esmorzar. El prenien amb llet condensada, com ara fa a casa meva el Jordi. Tot i haver tingut sempre a casa llet condensada, és un d'aquells productes que només el fèiem servir per acompanyar el cafè, i poca cosa més. Per això, quan vaig veure la recepta del bescuit de llet condensada al blog Come Conmigo de Pamira, vaig trigar molt poc a fer-lo a casa, a mode d'homenatge a un producte que ens ha acompanyat al llarg dels anys, primer en els esmorzar a casa dels pares i ara a casa meva.

Encara que us pugui semblar que ha de ser un bescuit molt dolç, no és el cas. Té el punt just de dolçor, i per aquesta raó és un bescuit que podem farcir del que vulguem, melmelada, nata o xocolata. A més es prepara en un moment. Fent un símil amb la roba, la d'avui és una recepta "de fons d'armari", d'aquelles per tenir sempre a ma per que t'arregla un berenar en un moment.


Ingredients.
  • 397 grams de llet condensada
  • 200 ml de nata per muntar
  • 85 grams de sucre blanc
  • 3 ous grans
  • 250 grams de farina per rebosteria
  • 15 grams d'impulsor químic, llevat Royal
  • un pessic de sal
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

Mesclem la llet condensada i la nata amb una batedora de varetes, a potència alta un parell de minuts. Afegim els ous un a un, esperant que s'integri bé un, abans d'afegir l'altra. A continuació aboquem el sucre, i quan estiguin tots els ingredients ben integrats afegim la farina amb l'impulsor químic i la sal, prèviament tamisats. Quan tinguem tots els ingredients ben mesclats, aboquem la massa en un motlle, que haurem greixat prèviament o folrat amb paper d'enfornar. Fiquem el motlle al forn, baixant la temperatura a 160º. Enfornem uns 40 minuts i fins que, quan punxem el bescuit amb un escuradents, aquest surti net. Treurem el motlle del forn, i el deixarem refredar uns minuts abans de desemmotllar-lo.

Si decidim farcir el bescuit, abans el deixarem refredar del tot.

3 comentaris:

  1. M'alegro que hagis portat a la pràctica la recepta tan aviat ;o) Queda molt bo, poc dolç i sense gens de treball... Fa anys que no prenc el café amb llet condensada (potser que la Polyanna estava a punt de néixer...) i ara tinc ganes del bescuit amb el cafè amb llet ! Sort que demà és dimecres...
    Gràcies per la menció.
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Hola! M 'ha quedat bé, però amb molt gust de "mantega". Que he fet malament?.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! No crec que hagis fet res malament.El bescuit té un gust làctic que recorda la mantega. Dependrà de la marca de llet condensada que facis servir que es noti més o menys el gust. Salutacions!

      Elimina