Setena edició del Fòrum Gastronòmic Girona

Aquest diumenge 18 de novembre arrenca una nova edició del Fòrum Gastronòmic Girona, que aquesta any arriba a la seva setena edició. Fins al dia 20 de novembre el Palau de Congressos i Palau de Fires de Girona acollirà una de les grans cites gastronòmiques de l'any amb la presència de grans figures del món de la gastronomia com Joan i Josep Roca, Paco Pérez, Iolanda Bustos o Jordi Cruz, entre molts d'altres.


El Fòrum Gastronòmic Girona aposta novament per la sostenibilitat, i donarà especial visibilitat a tots el professionals i empreses que apostin pel reciclatge i treballin contra el malbarament alimentari. La mateixa organització del Fòrum farà una aposta ferma per la correcta separació dels residus que generin els expositors i les pròpies activitats.

La fira aplegarà una molt bona representació de les principals firmes del sector, així com de petits productors i distribuïdors, consolidant-se any rera any en un aparador de les novetats del mercat gastronòmic. Moltes d'aquestes novetats optaran als Premis InnoFòrum, que reconeixeran la innovació en el sector de la gastronomia en tres categories: producte més innovador, packaging més creatiu i gust més original. També hi haurà representació d'empreses procedent de la resta de l'estat espanyol i d'Europa. El Fòrum aposta per la internacionalització però també pels productors locals. L'Espai Àgora serà l'espai dels artesans de l'alimentació com Boris Weitzman i Isaac Moya, biòleg marí i pescador local respectivament, impulsors del Projecte Sèpia, Carles Alonso, vinyater i fundador de Carriel dels Vilars o Maria Costa i Jordi Claramunt​, escairadors, entre d'altres.

El dolç també tindrà el seu propi espai a la fira, patrocinat per Chocovic, on els millors pastissers, xocolaters, gelaters i cuiners de postres del moment oferiran tallers, ponències i showcookings. La  ciència i la salut en la cuina estaran presents en aquesta edició, i el vi, la cocteleria i el servei de sala també tindran sessions pròpies.

Entre els premis que es concediran aquest any estarà el Premi Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic, els Premis Josep Mercader en reconeixement a la trajectòria professional, l'Asian Culinary Awards a la millor recepta de cuina asiàtica, el de Millor Xuixo del Món, i el Plat Favorit dels Catalans.

Els visitants també podran gaudir de l'espai de restauració del Fòrum, situat a la primera planta de l'espai firal. Aquest any el col·lectiu Cuina de l'Empordanet serà l'encarregat d'elaborar els menús durant les tres jornades del Fòrum.

Tota la informació sobre les activitats programades per aquesta edició les podeu consultar a la pàgina web del Fòrum Gastronòmic Girona. Les entrades també les podeu comprar on line a la mateixa pàgina.

Fòrum Gastronòmic Girona, la cita imprescindible per als amants de la gastronomia aquest cap de setmana, a la capital gironina.