Pasta amb xampinyons i crema de coliflor

Una bona manera "d'amagar" les verdures és dintre d'un plat de pasta. Què no hi ha manera que a casa mengin bròquil, doncs el feu saltejat amb una mica de cansalada, barrejat amb pasta i formatge parmesà, i quasi segur que desapareix del plat. A banda de saltejar la verdura, també la podeu fer en crema, com la recepta que us porto avui de pasta amb xampinyons i crema de coliflor.

Hi han milers d'entrades a Google amb consells per evitar la poc agradable olor a coliflor bullida. Voleu saber quin és el meu secret? Senzillament no bullir-la. Fàcil, oi? És més aconsellable fer-la al vapor o al microones. Feta d'aquesta manera fa menys olor, conserva millor els nutrients, i manté millor el seu sabor i la seva textura. I si el problema és el sabor, afegiu al plat formatge parmesà ratllat. El seu sabor, més potent, dissimularà el gust de la coliflor.

Així què, us animeu a fer a casa aquesta recepta?...Doncs, ja m'explicareu com ha anat.


Per a quatre persones:
  • 300 grams de pasta tipus penne rigate
  • 250 grams de xampinyons laminats
  • 2 dents d'all
  • mitja coliflor
  • 1 tassa de brou de pollastre 
  • 3/4 tassa de llet semidesnatada
  • formatge ratllat tipus gruyere o emmental.
  • formatge parmesà, opcional
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt
  • all en pols
  • farigola en pols
Tallem els poms de la coliflor i els posem en un bol, el tapem amb film transparent i el fiquem al microones a potència màxima durant cinc minuts. Amb una batedora de ma triturem la coliflor, afegint a poc a poc, el brou i la llet. Posem un rajolí d'oli d'oliva, all en pol i salpebrem al gust.  Reservem la crema.

Rentem els xampinyons. A continuació, en una paella enrossim, amb compte de que no es cremin, dues dents d'alls, tallades ben petites. Afegim els xampinyons, una mica de sal i un bon raig d'oli i els cuinem a foc fluix fins que es tornin marrons i s'hagi evaporat l'aigua que deixen anar.

Coem la pasta seguint les instruccions del fabricant. Una vegada escorreguda, la mesclem amb la crema de coliflor i els xampinyons i l'aboquem en una safata per anar al forn. Repartim per sobre el formatge ratllat i una mica de farigola seca i  ho gratinem al forn fins que el formatge s'hagi daurat.



Inspirada en una recepta de Pinch of Yum.

1 comentari:

  1. A casa no tinc qu'amagar les verdures però si m'encanta fer la pasta així perque la coliflor fa un puré molt cremòs amb una textura ideal. A més menjar pasta amb verdures és el secret per viure amb salut diuen les iaies italianes!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina