Terrina de carbassons i salmó fumat

No em pregunteu perquè, però jo sola estic disparant el consum de carbassons del nostre país. Aquest any només trobo receptes boníssimes fetes amb carbassó, i cada setmana en cuino alguna on l'amic curcubitaci és el protagonista. Estem arribant a un punt on a la llista de la compra no falten mai la llet, la xocolata, el vermut....i els carbassons.

La recepta d'avui l'he trobada en un blog francès -merci beaucoup! Google Translate- anomenat Gourmandizzz et Compagnies. El gust més aviat neutre del carbassó combina amb quasi tot, tant dolç com salat. Per exemple, al blog tinc publicada una recepta de bescuit de xocolata i carbassó, on el carbassó dóna un textura humida fantàstica al bescuit, sense aportar-li cap sabor. La recepta d'avui és salada i el carbassó combina a la perfecció amb el salmó fumat, arrodonit amb un toc de curri. La recepta és molt fàcil de fer, especialment si teniu una mandolina -ja us vaig dir que era un inversió segura-i és perfecta per preparar-la d'un dia per un altre.


Ingredients per a 4 persones:

  • 500 grams de carbassons aprox (2 carbassons mitjans)
  • 300 grams de salmó fumat
  • 2 ous mitjans
  • 120 ml de crema de llet
  • 60 de llet semidesnatada
  • 1/2 culleradeta de curri
  • 1 cullerada de Maizena
  • oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc mòlt

Encenem el forn, dalt i baix, a 190º.

Tallem els carbassons en rodanxes fines. Les posem en un bol amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Tapem el bol amb film transparent i el fiquem 8 minuts al microones a temperatura màxima.

En un altre recipient mesclem la resta d'ingredients: els ous, la crema de llet,  la llet semi, la Maizena, el curri i un pessic de pebre blanc mòlt.

Folrem el motlle amb paper de forn i repartim les rodanxes de carbassó i el salmó fumat en capes, començant i acabant amb el carbassó. Aboquem per sobre el carbassó la mescla de llet i ous. Pot ser que us sobri una mica de líquid. No l'aboqueu tot si veieu que cobrirà totalment el carbassó. La gràcia està en que es vegin les rodanxes de carbassó de la part superior quan el presenteu a taula. Enfornem 35 minuts i fins que els ous hagin quallat.

Desemmotllarem la terrina quan s'hagi refredat, per que no se'ns desfaci al manipular-la, i la ficarem al frigorífic fins que l'hàgim de servir. Li donarem un cop de calor al microones per servir-la tèbia.