#Gastroplans pel cap de setmana del 17 i 18 de març

Comencem els #gastroplans per aquest cap de setmana a la vila termal de Caldes de Montbui, al Vallès Oriental, on es celebra del 27 al 25 de març, "Fem bullir l'olla", una proposta que va néixer per posar en valor els productes de proximitat i de qualitat i els productes típics calderins cuinats amb aigua termal, i on l'acte central és el Mercat de l'Olla i la Caldera que es celebra aquest cap de setmana. S'han organitzat també activitats i tallers familiars com la de convertir-se en un petit xef de cuina amb l'elaboració de diferents receptes culinàries o les "tastaolletes". La més singular de totes, la cocció en una olla gegant amb 1.600 litres de capacitat on es cuinaran llegums amb aigua termal, que podreu tastar acompanyades de botifarra calderina.

Es repeteix aquest any la campanya gastronòmica «Se'ns en va olla!», on cada restaurant ofereix un plat estrella singular dins la seva carta, només del 17 al 25 de març. Entre els plats que es podran degustar trobareu les mandonguilles de cérvol fetes a casa guisades amb ceps, figues seques i xips de moniato, guisat de cua de bou amb olives negres, sopa de farigola de la muntanya del Farell, costella de porc al forn sobre un llit de patata i poma, pernilets de pollastre amb favetes i carxofes, fricandó vegà, jarret de vedella amb poma i fruits secs i  peus de porc a la cassola fets a foc lent de llenya, entre d'altres.

La gran novetat d'enguany és l'activitat “L'anada de l'olla de la Fira”  amb el salt de pont (puenting) des del pont de Can Rius.

Tota la informació sobre les activitats programades la trobareu a www.visiteucaldes.cat

També aquest cap de setmana coincideixen dues fires on l'embotit és el protagonista, una en Olot, a la comarca de la Garrotxa, i l'altra a Bescanó, al Gironès.

Dissabte i diumenge, dintre de les activitats programades per la 12ª edició de la Fira de l'Embotit d'Olot, trobareu demostracions de cuina en directe del col.lectiu Cuina Volcànica, maridatges de formatges i embotits amb vins catalans, concursos d'embotits casolans i tallers d'elaboració de botifarres per als més petits. També trobareu un espai dedicat a la vida al camp, on els petits podran conèixer els oficis tradicionals de la comarca. Més informació, la trobareu en aquest enllaç.

A Bescanó, diumenge 18, celebren la seva Fira de l'Embotit. Podreu trobar fins a un centenar de parades d'alimentació, on comprar i tastar diferents productes artesans com botifarres, bolets, ratafia...A més del mercat, s'han programat diferents activitats de caire gastronòmic que podeu consultar aquí. Aquest any, la fira arriba a la seva 23ª edició.

Ambdues fires, aposten per promocionar i potenciar el producte de qualitat i proximitat que s'elabora al país.

I tanquem el cap de setmana amb la Carxofada que es celebrarà diumenge a Sant Boi, al Baix Llobregat. Per la Carxofada s'han organitzat diverses activitats durant tot el dia, com una exhibició i ball country, una masterclass de zumba i una trobada de puntaires. També s'han organitzat una sortida en bici per visitar els camps de carxofes i un concert final de festa. A més durant tot el dia es podran comprar carxofes de la Cooperativa Agrària Santboiana, al punt de venda situat a la plaça de l'Ajuntament.

El punt àlgid de la jornada arribarà amb el menú degustació que oferiran els restaurants de l'Associació Degusta Sant Boi, format per cinc plats on la carxofa serà l'ingredient protagonista. Totes les  carxofes que es faran servir per la preparació dels plats han estat conreades i collides pels pagesos de la Cooperativa Agrària Santboiana.

Els plats del menú degustació seran un hummus de carxofa amb oli d'espècies, mandonguilles amb sípia i carxofa, farcellets de carxofa i verduretes amb salsa Kimchi, carxofa a la brasa i calçot confitat del Parc Agrari del Baix Llobregat amb romesco i arròs amb calamars i carxofes. I de postres un espectacular pa de pessic amb cremós de regalèssia i merenga de carxofa
El preu del menú és de 15 euros- es pot adquirir de manera anticipada per 12 euros-.

I per anar obrint gana, us presento una mostra del menú degustació que podreu gaudir diumenge a la Carxofada de Sant Boi.


Bon cap de setmana!