#Gastroplans pel cap de setmana del 17 i 18 de febrer

Aquest cap de setmana es celebra a Berga (Berguedà) la 4ª edició de la Fira Internacional del Formatge, al Passeig de la Indústria. Més d'una vintena de productors nacionals i estrangers participaran en l'edició d'enguany. Diumenge al migdia s'ha organitzat una sessió de maridatge de cervesa artesana i formatges, amb places limitades. La resta d'activitats programades van dirigides principalment als menuts de la casa. Les podeu consultar aquí.


I a Riudellots de la Selva es celebra també durant tot el cap de setmana la 5ª edició de Fiporc, la Fira del Porc que vol reivindicar la tradició pagesa del municipi i la importància que la industria càrnia té en un municipi on cada dia es sacrifiquen més de 25.000 porcs. 


La fira està dedicada al porc i als productes que se'n deriven. S'han programat tallers i demostracions del procés de la matança del porc i cuina en directe de la ma de les Cuineres de Sils, que aquest any han elaborat com a plat especial per la Fira les costelles de porc amb naps negres. Aquest any la Fira aposta per la sostenibilitat i tots els estris que s'utilitzin per servir i degustar els tastets estaran elaborats amb materials biodegradables i compostables. A banda del tastets que es podran degustar a l'Àrea Gastronòmica, també podreu comprar tots tipus de productes i derivats del porc.

Totes les activitats programades les podeu consultar aquí.

I per acabar, dues propostes ben dolces: la de Caves Àrtium que ha organitzat per dissabte a la tarda un Tast de vins dolços amb dolços d'Artès a l'Espai Àrtium, i Vallmora Enoturisme que diumenge al migdia té programat un maridatge de Vins DO Alella amb xocolata i altres dolços. Consulteu preus i disponibitat als seus perfils de Twitter.

Bon cap de setmana!