#Gastroplans pel cap de setmana del 10 i 11 de febrer

Aquest cap de setmana el protagonista indiscutible serà el Carnestoltes, i l'Associació de restauradors Menja't Vilanova proposa viure la gastronomia tradicional del Carnestoltes gaudint de l'autèntic Xató de Vilanova en tots els seus restaurants. Sota el lema "És temps de Carnaval. És temps de Xató" i fins al 18 de febrer, els restaurants de Menja't Vilanova tindran com a protagonista a la seva carta i menús diaris un dels plats més emblemàtics, tant del Carnestoltes com de la cuina d'hivern vilanovina, el Xató.

“És temps de Carnaval. És temps de xató” és una campanya organitzada per Menja’t Vilanova amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova, que té com a objectiu oferir i divulgar el més autèntic de la gastronomia vilanovina, basada en plats mariners i de la sínia.

Un altre costum propi d'aquestes dates són els àpats col.lectius que semblen tenir el seus orígens en cerimònies sagramentals de la cultura pre-romana. Són àpats contundents previs al dejuni de la Quaresma, com el que es prepara a Montmaneu (Anoia), per la Festa de la Caldera, que es celebra aquest diumenge, on es cuina una escudella barrejada amb botifarra, trossos de cansalada, arròs i fideus, entre d'altres ingredients. El costum és que mentre es cou l'escudella es jugui a les bitlles catalanes, un costum que ve de ben antic.Aquí podeu consultar les activitats programades.



També diumenge es celebra la Fira del Fajol a Batet de la Serra (Garrotxa). El fajol, també conegut com a blat negre, es conrea al Pla de l'Estany i a la Garrotxa. No conté gluten i és més ric en proteïna que la resta de cereals. També conté minerals i antioxidants. Malgrat que no és un cereal, rep el mateix us.


La Fira del Fajol arriba aquest any a la seva 13ª edició i entre les activitats programades, els veïns del poble demostraran la seva destresa en l'art de batre, ventar i moldre el fajol. La jornada començarà amb una degustació de xocolata amb xurros de fajol. També s'ha organitzat un mercat de productes fets a base de fajol, de proximitat, i de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Podeu consultar les activitats programades aquí

Bon cap de setmana per a tothom!