#Gastroplans pel cap de setmana del 18 i 19 de novembre

Comencem els #gastroplans que us proposen per aquest cap de setmana amb una nova edició del Fòrum Gastronòmic Girona, que obre les seves portes diumenge. En l'edició d'enguany l'eix temàtic girarà al voltant de la gastronomia sostenible i la diversitat culinària. El programa comptarà amb una notable representació de cuiners catalans durant els tres dies que durarà el Fòrum.La fira augmenta el seu espai firal en un 30% en relació a l'edició del 2015 i aposta per la internacionalització. Entre les moltes activitats programades, que podeu consultar aquí, trobareu també relacionades amb els oficis alimentaris. No oblideu que al Fòrum es farà entrega del premi al Cuiner de l'Any i es descobrirà quin és el Plat Favorit dels Catalans. I per als llaminers, no us perdeu una de les semifinals que acollirà el Fòrum Gastronòmic Girona del World Chocolate Masters, organitzat per Cacao Barry, i d'on en sortirà el representant espanyol que competirà a la final de París.


A Cardedeu, al Vallès Oriental, aquest cap de setmana es celebra la Festa de la Ratafia a l'Espai Cultural i Gastronòmic Tarambana, amb el VII Concurs de Ratafies Casolanes i el CuRAT - Concurs de Plats Cuinats amb Ratafia. Tota la informació sobre les activitats programades, que comencem divendres 17 al vespre, les trobareu a la seva pàgina web.


A Reus, al Baix Camp, es celebra la 21ª edició de la Fira de l'oli nou de Siurana, la primera fira de Catalunya on es presenta l'oli nou de la temporada. A la plaça de la Llibertat, i des de divendres, podrem trobar 18 dels productors més importants de la Denominació d'Origen Protegida Siurana. Entre les activitats més populars, la del dissabte a les 10.00 hores, la Festa de l'oli nou, un esmorzar degustació de l'oli nou acompanyat de pa artesà i de llonganissa elaborada especialment per aquest acte per Casa Borull de Reus. I per la tarda, i com a novetat, un showcooking amb degustació de la ma del xef Pep Nogué sota el nom de "Textures i cuina de l'oli d'oliva". La resta d'activitats les podeu consultar aquí.

Dissabte a Barcelona ciutat, al Palau Robert, es celebrarà la Festa del Vi Novell. Vuit cellers catalans productors de vins novells hi participen en aquesta iniciativa que vol promocionar el vi novell català amb denominació d'origen. Des de les 11.00 i fins a les 20.00 hores es podran tastar els vins novells participants (un tast 1 euro)

El vi novell és el terme que s'utilitza a Catalunya per anomenar el primer vi de cada collita. És el tast més primerenc d'una anyada. El vi novell és afruitat i recorda el gust del raïm. S'ha de servir sempre fred i és molt versàtil.


Bon cap de setmana!