Mosaic de pebrot i albergínia

Crec que el protagonista indiscutible de la cuina d'aquest estiu, a casa nostra, ha estat l'albergínia. He fet un munt de receptes amb ella i n'he publicat unes quantes al blog. La recepta d'avui ja la tenia en llista d'espera des de l'hivern, quan vaig recuperar el llibre de la Carme Ruscalleda, Cuinar per ser feliç, un llibre que agrupa les receptes per estacions, per cuinar amb productes de temporada. Naturalment aquest Mosaic de pebrot i albergínia estava amb les receptes de la cuina d'estiu. És un plat que podeu servir tebi -acabat de sortir del forn-, fred o bé passat per la paella -per que agafi una mica de color-.


Ingredients per a 4-6 persones:
  • 4 pebrots vermells
  • 2 albergínies (a la recepta original pórta 4 albergínies)
  • 5 ous mitjans
  • 200 ml de nata líquida per cuinar
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt
Primer hem d'escalivar les albergínies i el pebrots, al forn a 180º, amb una mica d'oli, aproximadament durant 30 minuts o fins que estiguin tous al tacte. Per ajudar-vos a pelar les hortalisses, una vegada que les traieu del forn, les emboliqueu amb paper de forn, i si no en tenim, doncs amb paper d'alumini. Això ens facilitarà la feina de pelar les hortalisses. Tallarem els pebrots i les albergínia en trossos petits.

En un bol batem els ous i després afegim la nata líquida i mesclem els ingredients. Afegim els pebrots i les albergínies tallades, salpebrem i aboquem tots el ingredients, ben barrejats, en un motlle tipus plumcake de 30 cm, folrat amb paper de forn. Enfornem a 160º durant 45 minuts, amb el motlle tapat amb paper d'alumini. Passat aquest temps, retirem el paper d'alumini i continuem la cocció al forn 15 minuts més. Abans de treure el motlle del forn, punxem amb una broqueta per comprovar que la terrina estigui ben cuita. Abans de desemmotllar-la, deixarem que aquesta es refredi una mica.

La Carme Ruscalleda proposa servir aquest plat acompanyat d'una maionesa d'herbes, que s'elabora amb un ou, 200 ml d'oli d'oliva verge extra, un gra petit d'all, julivert i porradell picat. Tots els ingredients es posen en el vas de la batedora de ma, i es batem fins que la salsa quedi ben lligada.