Espirals de pastanaga i carbassó amb formatge feta i nous

Ara que ja sembla que la calor s'ha instal·lat definitivament a casa nostra, és quan les receptes d'amanides començaran a omplir les xarxes socials. Com en tots els plats, una bona presentació ajuda a que el plat vingui més de gust. Pastanagues, carbassons o remolatxes es poden servir tallats en bastonets, en rodanxes, ratllats o tallats en espirals. En el mercat trobareu diferents tipus de talladors en espirals de totes les mides i de tots els preus. Si us agraden les verdures, crec que és una bona inversió. A mi l'any passat en van regalar un i la veritat és que a casa l'estem amortitzant. Ja tinc penjades un parell de receptes al blog, els espirals de carbassó amb ceba a la francesa i els espirals o zoodles de carbassó amb gambes, i avui en publico una tercera. Aquesta amanida es menja tèbia i la podeu acompanyar amb altres fruits secs i formatges, això dependrà del que tingueu per casa o del que us vingui de gust. No poso quantitats, ja que podeu fer aquesta amanida com acompanyament, com a primer plat o com vam fer nosaltres, com a plat únic, afegint-li pasta blanca curta, tipus macarrons, o bé pasta de colors.


Ingredients:
  • pastanagues
  • carbassons
  • nous pelades
  • formatge feta
  • oli d'oliva verge extra
  • vinagre Riesling de Castell de Gardeny o un altre tipus de vinagre agredolç blanc
  • sal i pebre blanc mòlt
  • herbes aromàtiques 
Encenem el forn a 190º. Tallem les pastanagues i els carbassons (jo normalment no els pelo, només els rento bé) amb un tallador en espiral, o bé en bastonets. Els posem sobre una safata per anar al forn i afegim per sobre un rajolí d'oli d'oliva, vinagre, sal i pebre blanc mòlt, i amb les mans mesclem les verdures per que s'impregnin amb l'oli i el vinagre. Fiquem la safata al forn uns 10 minuts. Mentrestant tallem les nous en trossos i el formatge feta també. Traiem les hortalisses del forn i les aboquem sobre una safata per servir, i quan s'hagin refredat una mica, afegim per sobre el formatge feta i les nous. Si voleu podeu afegir també una mica d'herbes aromàtiques. Servim l'amanida tèbia.

Eva ha dit...

Tinc pendent d'estrenar l'aparell per fer espirals de verdures des de fa molt temps... i si li tenia ganes als espirals de carabassó ara també li tinc ganes a aquesta amanida, m'encanta la combinació!! un petonàs guapa!

Palmira POM ha dit...

M'encanta aquesta recepta! Mira que preparo zoodles crus o bullits i que soc de fer les verdures a l'ast, però les zoodles al forn no m'hi havia imaginat!
Encara que no fa temps d'amanides però segur aquests dies arribaràn!
Petons i bona setmana,
Palmira

Bruixes a la cuina ha dit...

Jo també tinc un d'aquests aparells. Me'l van regalar fa un parell d'anys i al principi el vaig fer servir molt però darrerament el tinc força abandonat... a veure si li trec la pols perquè aquesta amanida tèbia pinta molt bé :D
Petons