Zoodles de carbassó amb gambes

Ja us vaig explicar que fa un parell de mesos em van regalar a casa una maquineta per fer espirals de verdures, i que estic encantada amb l'invent; i és que les espirals de verdures es preparen en un moment i n'hi ha que les pots fer crues encara que, en el cas de les espirals de carbassó, a mi m'agrada saltejar-les una mica per no servir-les fredes, més que res. A més, només cal afegir una salsa, com la salsa al pesto per exemple, per tenir un plat espectacular i força saludable!

Buscant idees per Pinterest, vaig trobar aquests zoodles de carbassó amb gambes, lleugers i ideals per aquell dia que et ve de gust sopar quelcom diferent a un tall a la planxa o una amanida, però sense gaire calories.

Ingredients per a dues persones:
  • 1 carbassó gran
  • un parell d'alls
  • 200 grams aprox. de gambes
  • un gotet petit de vi blanc
  • mitja llimona
  • oli d'oliva verge extra
  • julivert picat
  • sal i barreja de pebres
Rentem bé el carbassó, l'eixuguem i el ratllem.
En un wok o paella, enrossim els alls tallats ben petits, amb una mica d'oli d'oliva, vigilant que no es cremin per, a continuació, afegir les gambes pelades; les saltegem una mica i afegim el suc de la llimona i un rajolí de vi blanc i deixem que evapori el vi -vigileu de no fer massa les gambes, just que canviïn de color-. Afegim les espirals de carbassó -talleu-les amb unes tisores si surten massa llargues-i les saltegem un parell de minuts; afegim el julivert picat, una mica de sal i el pebre mòlt, remenem bé i servir immediatament.

10 comentaris:

  1. Jo també tinc aquesta màquina i la faig servir MOLT! Aquesta recepta de carbassó amb gambes m'agrada! Sobretot el gotet de vi per fer la salseta! 😋 Ho tindré en compte!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et permet menjar verdures d'una manera diferent..i amb una bona salsa t'estalvies les calories de la pasta! Petonets!

      Elimina
  2. Un gran invent la màquina, jo faig el carabassó al vapor, al dente, amb cúrcuma!! Booons aquests teus!!ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per donar-li un toc més festiu li he posat les gambetes, ha,ha!! Ja els provaré amb cúrcuma que és ben saludable! Petonets!

      Elimina
  3. Un gran invent la màquina, jo faig el carabassó al vapor, al dente, amb cúrcuma!! Booons aquests teus!!ptnts

    ResponElimina
  4. Dona molt de joc la maquineta tot i que encara no he conseguit fer-ne de pastanaga decents!
    Aquesta recepta la preparo molt sovint però mai amb el gotet de vi blanc que li ha d'anar molt bé!
    Petons i bona setmana!
    Palmira

    ResponElimina
  5. Vaig anar a un taller del Gadgets Cuina i ens van ensenyar diferents aparells; jo crec que el que té forma de "sacapuntas" deu ser el més pràctic per les pastanagues. Jo encara estic a la fase del carbassó, a veure quan m'animo a la de la pastanaga, ha,ha!! Petonets!

    ResponElimina
  6. Que sans i que bons,son els espaguetis de carbassó.
    Jo els faig amb diferents acompanyaments.
    Al Carles es posa molt content, quan els hi faig.
    Petons Anna

    ResponElimina
  7. Mmm quin plat més bo!! tinc el catxarret aquest de fer zoodles i encara no l'he estrenat... potser que després d'un parell d'anys m'hi fiqui no??? aquest plat seria una molt bona opció! Petonets parella!

    ResponElimina