Bròcoli rostit amb pasta i Grana Padano

Aquesta recepta la podeu preparar també amb bròquil o coliflor. És una recepta tan senzilla que no hi poso les quantitats -les decidiu vosaltres, al vostre gust-; es tracta de fer les verdures al forn i acompanyar-les amb pasta cuita al dente i un bon formatge, si és acabat de ratllar millor. El plat no pot ser més fàcil i ràpid de fer i està boníssim. El bròcoli cuinat al forn també us pot servir per acompanyar carn o peix, És una manera molt saborosa de cuinar la verdura -sempre que puc intento no fer-la bullida-. I encara que a casa vostre no agradi gaire aquest tipus de verdura, qui es pot resistir a un plat de pasta?


Ingredients (les quantitats, al vostre gust):
  • bròcoli 
  • dents d'all
  • 80 grams d'spaguetti per persona aprox.
  • formatge Grana Padano ratllat
  • sal i pebre blanc mòlt
  • oli d'oliva verge extra
Encenem el forn a 200º, dalt i baix. En un bol mesclem el bròcoli i les dents d'alls tallades amb un bon rajolí d'oli, sal i pebre blanc mòlt. Després el repartim bé sobre una safata d'anar al forn, sense amuntegar els trossos, i el fiquem al forn 10-15. Passat la meitat del temps girem el bròcoli per que es rosteixi per les dues bandes, vigilant que no es cremi.

En una cassola posem aigua a bullir amb sal per fer la pasta al dente. Quan la pasta estigui feta la repartim en els plats, posem per sobre el bròcoli rostit i ratllem per sobre el formatge. Servim immediatament. Si voleu podeu afegir un rajolí d'oli d'oliva verge extra sobre la pasta abans d'afegir el formatge ratllat.

  1. El bròcoli al forn (el meu sopar ahir!) em sembl genial, mira que bullit em costa però així no em canso i a més amb pasta és un àpat de setmana ideal!
    Petons!
    Palmira

    ResponSuprimeix
  2. Ben senzill i per llepar-se els bigotis Anna!! Fantàstic!!! :)
    Petons guapa

    ResponSuprimeix
  3. M'encanta aquesta recepta! Jo mai he fet el bròcoli al forn però, a veure si ho provo!

    ResponSuprimeix