Quinzena dels productes Slow Food Italians

La Quinzena dels productes Slow Food italians és una iniciativa de la Cambra de Comerç Italiana-Barcelona i Slow Food Barcelona per donar a conèixer productes protegits per l'Slow Food, els anomenats baluards. Del 10 al 25 de febrer, una selecció de restaurants de la ciutat de Barcelona proposaran en els seus menús un plat elaborat amb un o més producte baluard Slow Food.

En la presentació d'aquesta iniciativa, a l'espai Interni, van assistir el fundador d'Slow Food, Carlo Petrini, Paolo Casagrande, xef guardonat amb 3 estrelles Michelin i Pep Palau, fundador del Fòrum Gastronòmic.


Slow Food és una associació internacional sense ànim de lucre que promou una nova lògica de producció i consum d'aliments que han de ser Bons, Nets i Justos. Defensa una nova gastronomia on totes les persones puguin gaudir d'una alimentació bona per a elles, per a qui les produeix i pel medi ambient. Slow Food defensa la herència alimentària, històrica i cultural de cada territori i per això a l'any 2000 va néixer el projecte "Presidi Slow Food" (Baluards Slow Food), intervencions dirigides a salvaguardar o rellançar les petites produccions artesanals i tradicionals en risc d'extinció. Els baluards Slow Food tenen com a objectiu donar suport a aquestes petites produccions de gran qualitat i excel·lència per evitar la seva pèrdua.

En la Quinzena gastronòmica, patrocinada per Barilla, Carpano i ELAV, participen 24 restaurants seleccionats que elaboraran plats amb algun dels 24 baluards Slow Food, provinents de diferents regions italianes, involucrats en el projecte, distribuïts per Mozzakimozza, partner d'aquest projecte i assessors en formatges artesans italians.

Entre els baluards proposats per aquesta iniciativa hi ha la polenta blanca de Treviso, que s'extreu del blat de moro Biancoperla de color blanc perlat, més apreciada que la groga. L'arròs di Grumolo delle Abbadesse, introduït per les monges benedictines a Grumolo fa 5 segles, de gra minúscul, que s'infla molt al coure'l i que absorbeix molt bé els sabors. També s'inclouen diferents tipus de formatges com el Vezzena di Lavarone, el Puzzone di Moena di Malga, el Pannerone di Lodi o el Pecorino di Osilo. Embotits com el Pezzente della Montagna Materana o la Mortadella di Prato, i així fins a 24 productes que destaquen per la seva excepcional qualitat.


En aquest enllaç teniu la informació sobre els restaurants participants i els baluards que cadascun d'ells utilitzarà durant la Quinzena de productes Slow Food Italians.

Dues setmanes d'excel·lència gastronòmica italiana amb productes Slow Food cuinats pels millors restaurants italians i Km0 de la ciutat de Barcelona.