Mercat Born Gourmet

El passat cap de setmana es va celebrar la primera edició del Mercat Born Gourmet, a la Plaça Pla de Palau de Barcelona, organitzat per l'Associació de restauradors i comerciants del Born, Barcelona Born Gourmet. La particularitat d'aquest mercat és que només hi participen proveïdors dels millors restaurants del Born. Aquest mercat dóna l'una oportunitat d'adquirir, directament del proveïdor, productes gourmet que habitualment no estan a la venda per als particulars.


Entre els productors assistents a la primera edició del Mercat Born Gourmet estaven Cal Mossèn, elaborador de l'autèntica Coca de Folgueroles; una coca que s'elabora sota comanda, en fornades molt reduïdes i de manera totalment artesanal. Cal Rovira, amb els seus embotits de gran qualitat. El lema de Cal Rovira és tancar cercles, és a dir, controlar totes les fases del procés productiu, des del naixement dels porcs, el seu engreix i l'elaboració, sota comanda, de tots els seus productes. Casa Riera Ordeix, productors de l'autèntica llonganissa de Vic, curada en assecadors de fusta.


Tampoc van faltar les anxoves d'El Xillu de l'Escala, les verdures d'en Pau Santamaria, fill del desaparegut cuiner Santi Santamaria, ni el peix fresc de la Confraria de Pescadors de Barcelona.

També es van programar altres activitats paral·leles al mercat com tallers de cuina, música en directe o un brunch de pagès, un esmorzar de forquilla que, en aquesta primera edició, van ser elaborat pels restaurants Sagàs i Bar Àngel.


Si us vau perdre la primera edició del Mercat Born Gourmet, no patiu, el mercat es celebrarà el tercer cap de setmana de cada mes fins al mes de juny, mes en el que és clausurarà, coincidint amb la celebració del Born Street Food.