Canelons de torró de crema cremada farcits de nata

Comencem l'any amb una recepta ben dolça, amb uns canelons que vaig fer per postres pel dinar de Sant Esteve. I és que no tots els canelons han de ser salats, i aquí teniu l'exemple, uns canelons de torró de crema cremada farcits de nata. La recepta la vaig trobar fa uns anys al blog de la Pilar, Les receptes que m'agraden, i la vaig trobar tan original que la vaig fer de seguida; des d'aleshores que sempre la preparo quan vull sorprendre als convidats.


Ingredients per uns 10 canelons:
  • un torró de crema cremada d'uns 250 grams
  • 500 ml de nata 35% matèria grassa (MG)
  • 3 fulles de gelatina
  • 3 cullerades de sucre llustre
  • paper vegetal
Jo començo a preparar la recepta el dia abans, muntant la nata. Us aconsello que un hora abans poseu en el frigorífic el bol i les varetes de la batedora que aneu a fer servir per muntar la nata; si estan freds, la nata pujarà més ràpid. 

En un bol posem la gelatina amb aigua freda per que s'hidrati, mentre comencem a muntar la nata en un altre bol, reservant una mica per dissoldre la gelatina. Quan la nata comenci a agafar consistència, afegim el sucre llustre, però vigilant de no endolcir-la massa ja que el torró de crema ja és prou dolç. Abans d'acabar de muntar la nata, escalfem en el microones la mica de nata que hem reservat abans i li afegim la gelatina ben escorreguda, remenant a continuació fins que quedi ben dissolta. Aleshores l'aboquem poc a poc a la nata mig muntada per, a continuació, continuar batent-la fins que tingui prou consistència. Quan al retirar les varetes del bol, la nata faci una mena de pics, és que ja té prou cos. Aleshores la guardarem en un tàper fins que la necessitem per farcir els canelons.

Per preparar la làmines dels canelons necessitarem paper vegetal i un corró. Tallarem el torró en trossos d'uns 30 grams aproximadament; agafarem un tros de torró i el posarem entre dos trossos de paper vegetal i l'estirarem amb l'ajuda d'un corró fins que ens quedi ben prim, però amb consistència suficient per manipular-lo. Amb l'ajuda d'un ganivet retallarem una làmina de caneló amb forma quadrada, fent servir un tros de paper de 9cm per 9cm aproximadament - així totes les làmines tindran la mateixa mida-. Farem el mateix amb tots els trossos de torró. Amb els retalls que ens sobrin, els ajuntarem i els tornarem a estirar per fer-ne més làmines. Si les hem de guardar sense farcir, posarem entre làmina i làmina un tros de paper vegetal per que no s'enganxin entre elles. 

Per omplir els canelons de nata, farem servir una cullereta o una màniga pastissera; a l'haver fet servir la gelatina, la nata tindrà prou consistència i serà més fàcil de manipular. Guardarem els canelons en el frigorífic fins el moment d'emplatar-los i els decorarem amb nata muntada.