Comprant productes de la nostra terra, col·laborem en la conservació del territori i participem d’una cadena de valor més justa i solidària amb el pagès.
El Menú de Nadal Cooperatiu que us proposem és molt senzill de fer i moltes coses es poden preparar amb antelació, així que no haurem d'estar tancats tot el dia a la cuina. Teniu, com a primer plat, Amanida de taronja i magrana amb vinagreta de fruit secs, que és el plat que us presentem avui. Com a segon plat, Llaminera de porc amb chutney de tomàquet i ceba, i de postres, Panacota de licor de crema d'arròs. A més, cada plat està maridat amb un vi de cooperatives catalanes per l'enòleg Xavier Barba. Per aquest primer plat, ens proposa acompanyar-lo amb el Mirmil·ló blanc tradició 2015 de la Cooperativa Agrícola de Corbera.
Ingredients per a 4 persones:
- Escarola arrissada, xicoia vermella i canonges o mescla de brots variats
- 2 taronges Montsià
- 1 magrana
- fruits secs (avellanes,ametlles..) de la Cooperativa de Coselva
- oli d'oliva verge extra d'Empordàlia
- vinagre de moscatell o un vinagre dolç o vinagre de Mòdena
- mel de taronger Múria de l'Apícola de Perelló
- sal i pebre negre
Pelem les taronges traient totalment la part blanca i pelem la magrana, tallant la part superior de la mateixa, i després fent talls de dalt a baix, només a la pell, de manera que obrirem la magrana com si tingués grills, així és molt més fàcil separar els grans. Muntem els plats posant primer les fulles verdes -les posarem fent una pila- després els grans de magrana i la taronja tallada a mitges rodanxes i l'amanirem amb la vinagreta -si volem podem afegir també fruits secs sencers-.També podem presentar els plats sense amanir, i que cada comensal s'hi posi la quantitat que vulgui de vinagreta.
M'encanta aquesta proposta com a primer plat d'un àpat de Nadal. A més que els ingredients s'hi escauen està perfecte començar amb una amanida per ajudar a compensar una mica tot plegat, no?? un petó!!
ResponSuprimeixAixí reservem un foradet per les postres,ha,ha!!! Petonets!!
SuprimeixLa magrana és tan bon i vistosa. Fa molta festa!!
ResponSuprimeixM'encanta posar-la aquests dies o en un sopar amb els amics. Una combinació exquisida amb la taronja!! La faré segur!! Felicitats per aquesta deliciosa proposta. Fa molta festa! Bones Festes Anna!!
Et deixo un altra amanida que també porta magrana
i m'agrada molt,:L'amanida de magrana, codonyat, ceps i formatge fresc
Aquesta amanida de magrana, codonyat, ceps i formatge fresc és per no perdre-se-la!!! Esplèndida!
SuprimeixSí, trobo que la magrana és fantàstica i encara no la tenim del tot explotada! A reivindicar-la!!! :D I amb amanida queda molt bona! Sobretot si tens la sort de que sigui dolça com les del magraner del meu pare a Catalunya perquè les magranes d'aquí...
ResponSuprimeixUn petonàs!!!
I BON NADAL reina!!!!!
Ens llegim al 2017 que serà espectacular!!!!! :)))
He fet una ullada a Pinterest, i realment hi han un munt de receptes amb magrana i no només amb amanida....Tot un món per explorar!! L'any 2017 més i millor que el 2016!!! Petonets!!
SuprimeixUna manera ben fresca i lleugera de començar un gran àpat com el de Nadal!!
ResponSuprimeixBones festes!!! Clara
Un plat amb molt de color i frescor per afrontar qualsevol apat nadalenc! Una abraçada!
Suprimeix