Batut vegetal de plàtan i civada

Amb les altes temperatures que estem patint, posar-se davant dels fogons o engegar el forn s'ha convertit en un "esport de risc"; per això les amanides, els gelats, els plats de cocció curta i els batuts s'han convertit en les receptes més habituals aquests dies al blogs de cuina. Aquest últims, a més, porten pocs ingredients, encara que les combinacions són infinites, i si no tenim a casa una batedora de vas podem fer servir una batedora tipus minipimer per fer-los; la textura no serà la mateixa, però no ens quedarem amb ganes de fer-ne batuts a casa, això sí, si podeu compreu-vos una, crec que és una bona inversió.

Totes les receptes de batuts que he publicat fins ara les he fet amb llet de vaca, però la d'avui és una recepta totalment vegetal, perquè he fet servir beguda de civada; vaig pensar que com el plàtan donaria força cremositat al batut, millor seria fer servir una beguda ben lleugera, per que el batut no fos molt pastós. Podem fer però la recepta també amb llet de vaca semi o desnatada -en aquest cas jo afegiria més quantitat de líquid- o amb altres begudes vegetals -la beguda d'arròs té un gust molt suau i sol agradar a tothom-, i les quantitats són aproximades, ja que depèn del gust del consumidor posar més o menys de cada ingredient, per això no ho afegiu tot de cop, sinó poc a poc, i aneu tastant fins trobar el punt que més us agradi.

Ingredients:
  • un got de beguda vegetal de civada ben fresca
  • 1 plàtan -jo no els faig servir madurs perquè els detesto, però és una manera d'aprofitar-los-
  • 2 culleradetes de sucre mascavo o qualsevol altre sucre integral de canya
  • 1 culleradeta de canyella mòlta
  • 3 cullerades de flocs de civada
Posem tots els ingredients a la batedora de vas i els batem un parell de minuts. Encara que he llegit que els batuts es poden guardar al frigorífic, d'un dia per un altre, no ho he fet mai i sempre els consumeixo just acabats de fer.

I bevent batuts esperaré a que baixin les temperatures per tornar a a engegar el forn....