Com sempre, he fet una ullada a Pinterest buscant idees i he trobat una recepta molt senzilla de fer i que he trobat deliciosa: unes espirals de carbassó acompanyades de ceba cuinada a l'estil de la sopa de ceba a la francesa (French Onion Zoodle Bake del blog Climbing Grier Mountain), que he fet al meu estil. Per fer la recepta, també podem tallar el carbassó en juliana o en rodanxes fines.
Ingredients per a dos persones:
- un o dos carbassons, depenent de la seva mida
- 1 ceba gran
- 1 culleradeta de sucre
- 1 culleradeta de farigola
- un got petit de brou vegetal
- 2 culleradetes de salsa Worcestershire (Perrins)
- formatge ratllat emmental
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre blanc mòlt
Primer tallem ben petita la ceba i la cuinem a foc suau en una paella amb una mica d'oli d'oliva, vigilant que no es cremi; quan estigui una mica transparent afegim el sucre, la farigola i salsa Worcestershire, barregem bé tots els ingredients i continuem cuinant la ceba fins que agafi un color fosc per, a continuació, afegir-li el brou vegetal fins cobrir la ceba; deixarem que el brou redueixi, perquè no volem un plat caldós; per últim, afegirem el carbassó tallat en espiral -o bé en juliana o rodanxes fines- i el mesclarem amb la ceba a la paella, mantenint el foc suau, un parell de minuts. Repartim les espirals en dos plats o bé en una safata, els cobrim amb formatge ratllat i el gratinem fins que el formatge estigui daurat. Servim tan bon punt es refredi una mica.
Bons fets així, jo sempre els faig sense emcendre el foc, marinats, al pesto...
ResponSuprimeixPtnts
Glòria
Què bons!! jo tinc un catxarret d'aquests des de fa temps i no l'he estrenat... aquesta recepta podria ser un motiu per fer-ho! un petó!
ResponSuprimeixBon dia! ja tornem a rondar per aquí... encara que costa una mica tornar a agafar el ritme! Quins talls més bonics fa la maquineta! Una recepta senzilla però deliciosa! Un petonàs!
ResponSuprimeixM'encanta!! Jo també vaig darrera d'aquest estri...jijiji
ResponSuprimeixClara