Vaig publicar dies enrere la recepta del tà rtar de bonÃtol del mediterrani o sarda sarda, i avui us porto una altra recepta del taller, una amanida de sardines marinades, una varietat de peix que es pot menjar tot l'any, rica en proteïnes i à cids Omega-3
Ingredients per a 4 persones:
- 8 sardines
- 2 tomà quets
- 1 alvocat
- cireres
- 160 ml d'oli d'oliva verge
- 160 ml de vinagre de Mòdena
- 80 ml de salsa de soja
- fulles d'escarola
- sal i sucre
Pelem i tallem l'alvocat en llesques i les saltegem en una paella amb una mica d'oli per que agafin una mica de color; traiem els talls d'alvocat i en la mateixa paella, saltegem uns segons el tomà quet tallat en daus, amb una mica de sal i sucre.
Netegem les sardines (si les hem comprades fresques, caldrà haver-les congelat 24 hores mÃnim) traient les espines i el cap i deixant només els lloms nets i ben tallats; a continuació posem els lloms de les sardines en un bol on haurem posat el vinagre de Mòdena, la salsa de soja, l'oli d'oliva i la sal, mesclats prèviament, i els deixarem marinar una hora en el frigorÃfic.
Per servir, posem en un plat primer una cullerada del tomà quet tallat a daus i saltejat, un parell de trossos d'alvocat i unes fulles d'escarola, i per sobre, els lloms de sardines marinats. Acabem decorant el plat amb cireres trossejades.