Torta de Tiberi

Un dels primers blogs de cuina que vaig descobrir va ser el d'Aliter Dulcia. Les receptes són molt llamineres, estan molt ben explicades i només llegir-les ja és un plaer, perquè sempre van acompanyades de comentaris, històries o anècdotes divertides de la seva creadora, Isabel. A més, Aliter Dulcia no és només virtual, Isabel té un cafè-escola de cuina a Xixón, i quan veig per les xarxes les meravelles que allà pots degustar, sempre penso que el dia que vagi a Astúries faré parada obligatòria a Xixón, o millor encara, instal·laré la meva base d'operacions en aquesta ciutat i des d'allà planificaré totes les excursions pels voltants, sempre amb temps suficient per tornar a Xixón per berenar al cafè d'Aliter i donar-me un homenatge assaborint alguns dels dolços que Isabel el·labora cada dia.

Aquesta recepta va ser també una de les primeres que vaig fer a casa, i l'he repetit un munt de vegades. És un bescuit humit i amb un intens sabor a xocolata. Simplement espectacular!! La foto no li fa justícia. L'origen d'aquesta delícia, una errada del seu creador, un pastisser al que se li va oblidar de posar la farina a la recepta. Gràcies a aquesta errada, ara podem gaudir d'un bescuit realment pecaminós!


Ingredients:
  • 250 grams de xocolata 50% 
  • 150 grams de mantega
  • 4 ous mitjans
  • 100 grams de sucre
  • 200 grams d'ametlla mòlta.
Encenem el forn a 180º, dalt i baix.

En un bol, batem els ous amb el sucre durant cinc minuts amb la batedora de varetes. En un altre bol, fonem 225 grams de xocolata amb la mantega; ho podem fer al bany maria però jo sempre ho faig al microones; l'únic secret és posar el bol amb els ingredients dins del microones pocs segons cada vegada i després. aprofitant l'escalfor, mesclar-los amb una espàtula, fins que aconseguim una crema ben llisa i brillant; abans de barrejar els ous amb la xocolata fosa, deixarem que aquesta es refredi una mica. Quan ja ho tinguem tot ben mesclat, aleshores afegirem l'ametlla mòlta i tornarem a mesclar tots els ingredients.

Abocarem la massa dins d'un motlle, prèviament greixat,  i per sobre la massa posarem la resta de la xocolata tallada en trossets (a la foto vaig fer servir xocolata en gotes, però no queden tan bé com si esmicoleu una presa de xocolata). Enfornen 30 minuts; en aquest bescuit no farem la prova de l'escuradents, perquè quan hi ha xocolata sempre surt tacat, i si no surt és que l'hem cuit massa. Sempre és millor que li falti una mica que no ens passem coent el bescuit.  El desemmotllarem quan estigui tebi, i si no us podeu resistir a que es refredi, millor que millor, que tebi està deliciós, i acompanyat de gelat de vainilla...està insuperable!