LACTIUM, 8ª Edició de la Fira del Formatge Artesà a Vic

Aquest cap de setmana, i dintre de les activitats del Mercat del Ram de Vic, a la Plaça dels Màrtirs de la capital osonenca s'instal·larà la Fira del Formatge Artesà, que aquest any arriba a la seva 8ª edició. Més de 40 parades de formatges i derivats làctics de productors d'arreu de Catalunya, i del País Basc, Aragó, Castella, Astúries i Balears. No només es podrà comprar i tastar els productes exposats sinó que també s'han organitzat diferents activitats al llarg dels dos dies de fira. Una de les activitats més destacades serà el concurs de formatges Lactium, que es realitzarà al Temple Romà, i on es premiaran sis categories de formatges, que després es podran degustar en un tast guiat a la Plaça dels Màrtirs.
Aquí teniu les activitats programades de dissabte i diumenge*:

DISSABTE 19-03-16

9h30: Concurs de Formatges Lactium al Temple Romà
11h a 20h: Degustacions de formatges i vermuts
11h a 13h: Taller d'elaboració de pastissos de formatge a càrrec d’Angelina Garcia
12h a 13h: Taller de sucs verds
13h: Presentació del llibre "Els 50 millors formatges de Catalunya" de Laia Pont i Natàlia Nicolau
16h a 20h: Taller de pastissos de formatge a càrrec d’Angelina Garcia
17h a 19h: Tastos guiats amb els formatges guanyadors del concurs Lactium, maridats amb vins i cerveses artesanes.
18h a 19h: Taller de sucs verds

DIUMENGE 20-03-16

11h a 20h: Degustacions de formatges i vermuts
11h a 13h: Tastos guiats amb els formatges guanyadors del concurs Lactium, maridats amb vins i cerveses artesanes.
11h a 13h: Taller d'elaboració de pastissos de formatge a càrrec d’Olga i Braulio de Can Paperines
11h30 a 12h: Taller de sucs verds
16h15 a 18h: Taller d'elaboració de pastissos de formatge a càrrec de Lluís Bertran del restaurant El Casino de Vic


També s'han organitzats dos sopars, un el dijous 17 de març, al Temple Romà, organitzat pel xef Nando Jubany amb la col·laboració d'en Pep Palau i l'enòleg Raül Bobet del Celler Castell d'Encús. En aquest sopar l'ingredient estrella serà el formatge; el preu per persona és de 80 eur i les reserves s'han de realitzar a comunicacio@canjubany.com o al telèfon 649 578 789. L'altra sopar, més informal, es celebrarà el dissabte 19, la Nit de Rams, amb productes del col.lectiu Osona Terra, elaborat pel Graeller Rialler. El preu per persona és de 22 eur i els tíquets es podran adquirir a l'avançada a l'Oficina de Turisme de Vic i a l'OFIM, al carrer Historiador Ramon d'Abadal i de Vinyals, n. 5, 2ª planta.

També els productes de proximitat tindran el seu espai a la Rambla del Passeig, a l'Espai Terra i Cuina, on quaranta productors agroalimentaris amb el segell de la Generalitat de "venda de proximitat" o el carnet d'artesans, tindran a la venda els seus productes i elaboraran tapes per degustar -los. Però si amb les tapes feu curt, hi haurà un espai gastronòmic coordinat pel cuiner David Sanglas,  on podreu menjar plats més consistents, com els esmorzars de cap i pota i al migdia plats d'arròs, fideuà o xató. I no us perdeu el Gastromusical, un maridatge de productes locals amb vins i música, de la mà de cuiners del col.lectiu Osona Cuina, el Celler d'Osona, i la cantant Carla Serrat. El gastromusical es farà dissabte a les 17.30 hores i el diumenge a les 11.30 hores*.
                 
Així que si voleu gaudir de formatges d'arreu i de productes de proximitat teniu una cita ineludible aquest cap de setmana a  la Fira Lactium i al Mercat del Ram de Vic. Allà ens trobarem!


*Us recomano confirmar els horaris amb el programa oficial de la Fira.