La recepta és del blog Raquel's Kitchen, que us animo visiteu. Gaudireu una bona estona amb les seves delicioses receptes.
Ingredients:
- 200 grams de xocolata negra per fondre
- 150 grams de sucre morè
- 80 grams d'oli d'oliva suau
- 2 ous L
- 100 grams de farina normal
- 1 culleradeta d'aroma de vainilla
- 1 culleradeta de llevat químic
- 1 cullerada de cacau pur en pols
- 1/4 culleradeta de bicarbonat sòdic
- 1 pessic de sal
- 200 grams de remolatxa cuita o 300 grams aprox. de remolatxa fresca
Encenem el forn a 180º.
Fonem la xocolata negra al microones; us aconsello fer-ho en varies vegades, poc temps cada vegada, i aprofitant el calor residual per fondre la xocolata.
En un bol posem l'oli i el sucre morè i amb una batedora de varetes mescleu bé els ingredients; després afegim els ous, un a un, i l'aroma de vainilla. Tingueu en compte que fem servir sucre morè, que no es desfà amb la mateixa facilitat que el sucre blanc, per tant, mescleu bé una bona estona, fins que tingueu tots els ingredients bens lligats. En una altre bol haurem barrejat la farina, amb el llevat, el cacau en pol, el bicarbonat sòdic i la sal, prèviament tamisats. A continuació anem afegint poc a poc aquesta barreja a la massa amb els ous. Per finalitzar afegirem la xocolata fosa i la remolatxa ratllada.
Greixem un motlle rodó de 20cm, i aboquem la massa dintre. El fiquem al forn entre 30-45 minuts (això dependrà de cada forn); us aconsello que passats 30 minuts, el punxeu amb una broqueta per diferents bandes i si aquesta surt neta, ja el podreu treure del forn.
El bescuit té un deliciós gust a xocolata i és molt humit i esponjós; a la recepta de Raquel's Kitchen posen per sobre el bescuit una ganache de xocolata; jo no l'he posada perquè trobo que el bescuit no la necessita, però això dependrà de com sigueu de llaminers.
Ahir mateix vaig comprar les primeres remolatxes de primavera de l'any... són tant dolces i bones, m'agraden molt més que cuites :o)
ResponSuprimeixI aquest bescuit m'encanta com queda tot i que fa temps que no el preparo... quines ganes de tornar a fer-ho!
Petons
Palmira
Has provat de menjar-les amb pastanaga ratllada? La combinació és fantàstica. Vaig arribar a penjar la recepta d'un fals tàrtar de remolatxa i pastanaga ratllada, de tant que m'agrada menjar-les barrejades.
SuprimeixPer cert, tens alguna recepta per aprofitar les fulles del manat?
ResponSuprimeixUna vegada em van comentar que es podien fer com els espinacs en truita, però no en va agradar gens. Jo el que faig és liquar-les i fer-ne suc amb pastanaga i poma. Un petonet!
SuprimeixAquí una que no ha provat mai la remolatxa fresca... i no sé perquè, perquè m'agraden totes les verdures! aquest bescuit fa una pinta deliciosa i aquest punt humit m'hi encanta, l'haurem de provar! un petó!
ResponSuprimeixPotser perquè no es troben sempre, però crec que t'agradaran, i segur que d'aquí un temps ens sorprèn amb una recepta teva, deliciosa!!
SuprimeixJo, com l'Eva...no les he tastades mai fresques les remolatxes.
ResponSuprimeixHi posaré remei ben aviat i em sembla que aquest coc serà amb la recepta que m'estrenaré.
Ptnts
Dolça
Si t'agrada la xocolata és una bona recepta per estrenar-se amb la remolatxas!
SuprimeixJa el tenim aquí! La veritat és que té una pintassa increïble!!!! Aquesta me l'apunto, que després del brownie que vaig fer m'he quedat amb les ganes d'algun dolç més amb remolatxa.
ResponSuprimeixQue vagi bé!! Clara
Doncs jo espero fer aviat el brownie de remolatxa. Ja t'explicaré!
SuprimeixAquest bescuit és el preferit de la meva parella. El vàrem tastar per primera vegada a Escòcia i vàrem flipar. Des de llavors ençà li faig en les ocasions especials que me'l demana. És cert que la textura que té és espectacular i té un sabor molt bo. La teva fotografia em fa sortir els ulls, la veritat, tan de bo en tengués un bocinet ara mateix, mmm!!!
ResponSuprimeixA mi també m'agraden molt les remolatxes, tan crues com cuites. Ara, cuites a casa són molt més bones que les que trobam al mercat. Enhorabona pel bescuit i per les teves receptes. Una abraçada!
Moltes gràcies! No m'imaginava que fessin aquest tipus de bescuit a Escòcia! És ben cert que el món es ben petit! Jo el tornaré a repetir, segur! Una abrçada!
SuprimeixOstres! quina casualitat, ho tinc apunt tot per a fer-lo aquest cap de setmana... i veient el teu ja no tinc espera... ja et diré si agrada! la recepta també la vaig traure del mateix blog... el món és petit..bon cap de setmana!
ResponSuprimeixNo se perquè aquesta és la setmana de les remolatxes, ja que m'he trobat més d'una cuinetes penjant receptes amb ella. Ja m'explicaràs com t'ha anat! Un petonet!
SuprimeixAquest tall del bescuit és extraordinari!! Quina imatge, faria queixalada directa!! Ben curiós això d'afegir la remolatxa en un bescuit, però observant el resultat no hi ha dubte que ha de ser boníssim!! me l'apunto!! ;)
ResponSuprimeix