Ingredients:
- 500 grams de tonyina tallada a trossos grans
- 1 ceba gran
- 1 pastanaga
- 3 grans d'all
- 150 ml de vinagre de garnatxa
- 150 ml d'oli oli verge extra
- 150 ml d'aigua
- 5/6 grans de pebre negre
- 2 fulles de llorer
- farigola
- 1 culleradeta de pebre vermell
- farina
En una altra paella, sofregim a foc suau els grans d'all tallats pel mig i sense pelar i la ceba tallada en juliana; quan aquesta comenci a transparentar, afegim la pastanaga tallada en bastonets i continuem la cocció uns minuts més. Després afegim les fulles de llorer, els grans de pebre negre i la farigola, i remenem una mica. A continuació aboquem el vinagre, l'oli i l'aigua i afegim el pebre vermell. Mesclem bé tots els ingredients i pugem una mica el foc fins que comenci a bullir el líquid; aleshores afegim la tonyina, baixem el foc, tapem la cassola i la deixem coure mig hora més. Una vegada fet, millor menjar-lo el dia següent, a temperatura ambient.
Com sempre us recomano que feu una ullada a la llista de participants; descobrireu més receptes del blog Visc a la cuina, que segur us encantaran.
Mai he cuinat escabetx, però algun dia haurà de ser el primer. Segur que aquesta tonyina està deliciosa!!!
ResponSuprimeixona setmana! Clara
Jo m'he estrenat amb aquesta i t'asseguro que paga la pena. Ja em diràs!
SuprimeixMoltes gràcies per escollir una recepta del meu blog, aquesta versió que has preparat de la tonyina ha de ser insuperable, una abraçada!
ResponSuprimeixÉs la primera vegada que faig escabetx però l'aniré perfeccionant. Un blog fantàstic! Ja m'anire´passejant de tant en tant per agafar idees! Una abraçada!
Suprimeixcaram quin aspecte té aquest escabetx! aquest vinagre de garnatge....ummmmm.....Gràcies per paryicipar!, fins al maig!
ResponSuprimeixUn plaer Mercè!! Ja desitjant saber quina sorpresa ens prepares pel mes vinent!
SuprimeixUna recepta molt ben triada pel repte d´aquest mes!!! La tonyina en escabetx, uuuhhh!! m´encanta.. Bona setmana!
ResponSuprimeixJa tocava fer un clàssic en aquest blog! Una abraçada!
SuprimeixEl toc d´escabetx el trobo molt encertat. Quin gustet que li deu donar la farigola i el llorer, oi?
ResponSuprimeixFantàstic! Sempre em fa por de passar-me i m'acabo quedant curta, però ja aniré practicant!
SuprimeixAquest és un plat que fa moltissims anys que no he menjat. La feia la meva àvia quan jo era petita. No sé com seria la seva recepta, però ara veient i llegint la teva recepta m'ha vingut moltes ganes de fer-la.
ResponSuprimeixPetonets
Conxita
A casa faig sovint escabetx de sardines o de verat... però mai l'he fet amb tonyina, i ha de quedar ben bo. Molt bona tria!
ResponSuprimeixAmb tonyina crec que mai he menjat un escbetx... Però em sembla una idea moooolt bona així que m'emporto la recepta per ben aviat!!!
ResponSuprimeixPetons,
Palmira
La tonyina escabetxada ens encanra!!!!!
ResponSuprimeixBona tria Anna.
Ptnts
Dolça