El descobriment dels sucs verds i el llibre de la Carla Zaplana

Fa unes setmanes vam assistir a un curs de cuina d'hivern a la cooperativa Empordàlia a Vilajuïga i vam tenir la sort de conèixer en Pol Cabanas, un cuiner genial que ha estat treballant a restaurants amb estrella Michelin, com el Celler de Can Roca. Ens va elaborar uns plats deliciosos amb productes de temporada i, entre plat i plat, ens va preparar un parell de sucs verds. No et pots imaginar com estan de bons fins que els tastes! El primer era d'espinacs, cols de brusel·les, pera i llimona i el segons amb fonoll, cogombre, raïm, carbassó, llimona i gingebre. Per aquells que no sou massa aventurers, gastronòmicament parlant, us he de dir que el gust predominant és el de la fruita dolça!

El més important dels sucs verds és que són autèntics còctels de vitamines i minerals, amb importants efectes antioxidants, depuradors i rejovenidors; ens faciliten la pèrdua de pes i regulen el trànsit intestinal; ens aporten vitalitat, i el més important, el consum diari de fruites i verdures ajuda a prevenir malalties degeneratives com el càncer o l'Alzheimer.

Després d'haver-los tastat, em poso a buscar informació sobre els seus beneficis, i trobo la pàgina web de la Carla Zaplana, i el seu llibre "Sucs Verds de Cossetània Editors. Carla Zaplana és nutricionista, dietista i defensora del Menjar Net. Us aconsello molt que visiteu la seva pàgina web.

En aquest llibre, la Carla ens parla dels beneficis dels sucs verds, de com preparar-los, inclús de trucs per estalviar a l'hora de comprar. També hi explica les propietats i composició dels ingredients més habituals. Per finalitzar, ens dóna una trentena de receptes de sucs, agrupades segons els seus beneficis: depuratius, regeneradors de la sang, reforçadors del sistema immunològic, energètics, beneficiosos per l'aparell digestiu, per millorar el nostre aspecte físic i el nostre estat anímic. I per últim, una llista de toppins de gran valor nutricional per augmentar els beneficis dels sucs verds.


I sent tant fàcils de fer i tan beneficiosos per la salut, com no m'havia d'animar a a tastar-los? Doncs el cap de setmana me'n vaig anar al mercat de pagès de la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló, a fer provisió de verdures i hortalisses per preparar un munt de sucs verds a casa. El que us presento és granat perquè porta remolatxa, i s'anomena "Suc de Ferro". És un còctel de ferro i vitamina C que combat l'anèmia i augmenta la producció de globus vermells. Porta, a més de la remolatxa, espinacs, pastanaga, api i llimona.

El següent que tastaré, el "Glory Morning", depuratiu i diurétic, amb el punt dolç de la poma, perquè ja toca enfrontar-se als excessos de l'hivern, que la primavera ja és a tocar!

Fem un suc verd?