Jo he acabant fent un mix entre la recepta proposada per Maggie i la que he trobat en altres blogs italians, i aquí teniu el resultat, un bescuit molt esponjós.
Ingredients:
- 400 grams de farina fluixa més una mica més per arrebossar la fruita confitada
- 3 ous
- 150 grams de sucre
- 80 grams de mantega pomada
- 120 grams de llet
- 100 grams de fruita confitada tallada en bocins petits
- 50 grams de panses
- un gotet de moscatell o rom
- 16 grams d'impulsor químic
- 2 culleretes de matafaluga o anís en gra
- la ratlladura d'una llimona
Posem la fruita confitada i les panses en un bol amb un gotet de moscatell o rom. Amb això aconseguirem que els trossos de fruita confitada es desenganxin. Els deixem una estona, i després els colem per treure el líquid i els arrebossem amb farina per que no s'enfonsin en la massa.
Batem els ous i els afegim el sucre; després afegim la mantega, la llet, la matafaluga i la ratlladura de llimona. Quan estiguin tots aquests ingredients ben barrejats, afegim poc a poc la farina i el llevat, prèviament tamisats. Una vegada mesclats tots els ingredients, repartim la fruita confitada per sobre la massa i l'aboquem en el motlle, prèviament greixat, que ficarem al forn 35 minuts. Abans de treure'l, el punxarem amb una broqueta i comprovarem que aquesta surt neta, si no, el deixem una mica més al forn.
Després de treure'l del forn, el deixarem refredar una mica abans de desemmotllar-lo. Tindreu un bescuit ideal per un bon berenar!.
No us oblideu de fer una ullada a la llista de participants!
Que pinta mas buena Rosi, has conseguido un bundt-torcolo delicioso!!
ResponSuprimeixMe cojo un trocito que es la hora perfecta para desayunar, pásate por Lacajita que te intercambio un trozo mío ;-)
Besos
Nieves
Ahora voy para allá!
SuprimeixTiene muy buena pinta, ademas a mi me encanta la fruta confitada así que seguro que esta delicioso!! Un saludo.
ResponSuprimeixA mi también me encanta la fruta confitada!
Suprimeixdoncs aquesta corona deu estar divina es digui com es digui! jejejeje Molt bona recepta! Una abraçada!
ResponSuprimeixAixò és l'important que està boníssiam!
SuprimeixHola Anna, qué bueno tu Torcolo!
ResponSuprimeixA mi me ha encantado la receta y los hice como tú en versión Bundt, pero minis, ja, ja, ja...
Una receta deliciosa!
Besos y feliz tarde!
Las versiones mini me encantan!
SuprimeixEstupendo Anna, tiene una pinta deliciosa! Me encanta porque cada una le ha dado su toque! Un besito y gracias por participar!
ResponSuprimeixNo coneixia aquest dolç italià, però la cuina d'aquest país m'encanta i segur que aquest bescuit està de vici!! trobar els trossets de la fruita confitada és un vici!! un petó!
ResponSuprimeixHola Anna, gràcies per passar-te. Té molt bona pinta i de segur que fent una recerca, has aconseguit adaptar-lo a la perfecció.
ResponSuprimeixEn la recepta salada, també ho vaig tenir complicadet i vaig fer el mateix que tu.
Besets
M'agraden molt els bescuits amb fruita confitada i aquest té una pinta increible!
ResponSuprimeixUna abraçada
Júlia
Quina bona pinta!!! T'ha quedat molt bonic!!!
ResponSuprimeixPetonets,
Olga
Menuda pinta tiene tu torcolo!! Yo he hecho algún cambio, más que nada porque no me gusta la fruta confitada, pero el tuyo está llamándome a voces!! Un beso
ResponSuprimeix