Spaguetti amb salmó i melmelada de llimona al curry

Ja us vaig explicar que uns mesos enrere vam visitar la cooperativa La Fageda a La Garrotxa i vam comprar uns packs de melmelades per maridatges. Potser no les heu vistes al vostre supermercat habitual, però les podeu trobar a carnisseries, xarcuteries i botigues gurmet. Si mireu al nostre blog trobareu unes quantes receptes fetes amb melmelades La Fageda, perquè no només són boníssimes, i són fetes a casa nostre, si no perquè també quan les compres col.labores a que el projecte d'integració social de la Fageda segueixi endavant.

A més ara han estrenat una nova web, maridatges.cat, i estan de concurs: podeu publicar les receptes que feu amb melmelades per maridar i participareu en un sorteig que inclou un viatge en globus, àpats a restaurants del Grup Cuina Volcànica i lots de productes de La Fageda. (fins juliol de 2015)

Aquesta vegada ens hem atrevit amb una melmelada de llimona al curry, ideal per combinar amb peixos blaus. La recepta és molt senzilla de fer i les quantitats són aproximades perquè es tracta de que cadascú li trobi el seu punt.

Ingredients per a dos persones:
  • 160 grams d'spaguetti
  • 100 grams de salmó fumat
  • 15-20 grams de mantega
  • 2-3 cullerades de melmelada de llimona al curry de La Fageda
  • pebre negre mòlt
  • formatge parmesà en pols
  • sal
Poseu a bullir l'aigua amb sal.

En una paella posem la mantega i quan estigui fosa afegim les cullerades de melmelada i remenem fins que es desfaci i s'hagi mesclat amb la mantega. Aleshores afegim el salmó fumat, i el remenem per que es desfaci en bocins i s'integri bé amb la melmelada. Us recomano que el tastau per si, pel vostre gust, voleu afegir més melmelada. Després el retirem del foc.

Quan l'aigua comenci a bullir, aboqueu la pasta, remeneu i quan estigui al dente -tingueu en compte el temps de cocció que us marca el fabricant-, escorreu la pasta i la poseu a la paella amb el salmó i la melmelada. Enceneu el foc, i remeneu per que es barregin bé els ingredients. Salpebreu al vostre gust tenint en compte que el formatge parmesà és salat -no us passeu amb la sal-, i serviu immediatament. El formatge parmesà ratllat el serviu a banda.