Salmó a la taronja

Sabeu aquell plat que sempre demaneu quan aneu al vostre restaurant preferit? I que després intenteu fer a casa? El plat que sempre demano quan vaig al Restaurant Magadins Vell és el salmó a la taronja. Ho cuinen d'una manera deliciosa! Si algun dia us perdeu pel Moianès, el restaurant està molt prop de Santa Maria de l'Estany i la visita no us decebrà si us agrada la cuina casolana i el tracte molt familiar.

Aquestes festes de Nadal, vaig decidir provar de fer-lo a casa, i vaig començar a buscar per internet receptes de salmó. Naturalment hi ha per tots els gustos: amb nata, amb llet evaporada, amb farina, amb taronja i llimona, només amb taronja....Com volia fer un plat lleuger vaig provar de fer-lo sense afegir làctics i aquí us presento la meva elecció. Un salmó a la taronja amb una salsa lleugera que va agradar a tothom!


Ingredients per a dos persones:
  • 2 lloms de salmó
  • 1 ceba
  • 4 taronges - per fer uns 200 ml de suc de taronja
  • 1/2 llimona
  • un  gotet de vi blanc bo
  • sal i pebre blanc
  • gingebre (opcional)
En una paella, posem una mica d'oli per marcar el salmó, banda i banda. Es tracta de que de fora ens quedi daurat, encara que de dins no quedi fet - no patiu perquè s'acabarà de fer quan posem el suc de la taronja-. Després traiem de la paella el salmó, posem una mica més d'oli i aboquem la ceba tallada petita -tingueu en compte que després la passarem per la batedora- i la cuinarem fins que transparenti. Aleshores posarem el vi blanc i deixarem que redueixi. Una vegada hagi reduït el vi, posarem la ceba dins del vas de la batedora i el suc de taronja i llimona, i ho batem tot fins que ens quedi una salsa fina. L'abocarem a la paella; la salpebreu al vostre gust i quan comenci a bullir, afegiu els talls de salmó i tapeu la paella. En uns 3-4 minuts estaran fets de dintre els talls de salmó. Retireu la paella del foc, fins uns minuts abans d'emplatar, que tornareu a posar-la al foc per escalfar el salmó abans de servir.

Si us agrada el gust del gingebre, animeu-vos a posar-ne 1/4 de cullereta a la salsa, just quan l'hàgiu salpebrat.

Que vagi de gust!

Per fer aquesta recepta, he tingut en compte la publicada al blog de La Sílvia Cuina.