Flam de tonyina amb melmelada de pebrot

El cajón desastre de Maggie ha complert tres anyets, i amb aquesta recepta participo en el concurs del seu  tercer cumpleblog.

Vaig una mica justa de temps, però em feia il.lusió de participar ja que fa temps que segueixo el blog i, a més,  participo en el repte C.R.I., on mensualment Margot elegeix una recepta dolça i una altra salada d'un receptari que li van regalar fa temps sobre Cuina Regional Italiana (per això les sigles C.R.I). Amb aquest repte he après unes quantes coses sobre la gastronomia italiana, especialment sobre els seus postres que, em sembla, no hi ha cap que no m'agradi. De manera que si alguna vegada em perdo, ja em podeu buscar a Itàlia!

Remenant pel Cajón desastre de Maggie he trobat un munt de receptes molt llamineres -no us perdeu de fer una ullada al blog-, i m'he decidit per la recepta del Flam de Tonyina. I és que m'encanta la tonyina, feta de totes maneres. Sobretot m'agrada acompanyada de pebrot vermell escalivat en amanida o a la planxa. Trobo que són dos gustos que es complementen molt bé!. Aleshores m'ha vingut al cap que tenia  a casa un pot de melmelada de pebrot de La Fageda. Fa uns mesos vam anar a Olot, i vam comprar melmelades per maridatges i aquesta encara no l'havíem provat. Així que he decidit tunejar una mica la recepta de Margot, afegint-li melmelada de pebrot de La Fageda i aquest ha estat el resultat:


Us haig de dir que a casa ens ha agradat moltíssim!

Aquí teniu la llista d'ingredients que he fet servir -surten quatre flams individuals petits-:
  • 2 llaunes petites de tonyina amb oli d'oliva
  • 1 ceba petita
  • 2 ous
  • 3 cullerades de nata líquida
  • 2 cullerades de melmelada de pebrot La Fageda
  • sal
  • pebre negre mòlt
  • oli d'oliva
Enceneu el forn a 180º.

Talleu en trossos petits la ceba i la cuineu amb una mica d'oli a la paella fins que transparenti.

L'aboqueu al vas de la batedora amb la tonyina ben escorreguda, els ous, la nata líquida i la melmelada de pebrot. Bateu bé tots els ingredients. Tasteu i afegiu sal i pebre mòlt al vostre gust.

Repartiu la crema en les flameres i les poseu sobre una safata per anar al forn. Ompliu la safata d'aigua amb compte de que no vesi, i la introduïu al forn 45 minuts.Abans de treure els flams del forn, comproveu si estan fets, punxant-los amb un escuradents. Si surt net, ja els podeu treure del forn. Quan es refredin els fiqueu al frigorífic mínim un parell d'hores, o millor si els prepareu d'un dia per l'altra.

Us aconsello que no els serviu massa fred, acompanyats, per exemple, d'una amanida.

Des d'aqui vull felicitar a Margot pel seu fantàstic blog, i desitjar que en puguem gaudir del Cajón desastre de Maggie molts anys més!! Feliz cumpleblog, Margot!!