Mercat de pagès a Sant Pol de Mar

A la plaça de l'estació de Sant Pol de Mar s'instal·la, el segon dissabte de cada mes, un mercat de pagès on productors de la comarca venen directament al consumidor. Pels que no coneixeu aquesta població, es troba a la comarca del Maresme, a menys d'una hora de Barcelona. És a tocar de Sant Iscle i Sant Cebrià de Vallalta, molt conegudes pel conreu del maduixot.

Segons ens explica un dels pagesos, de maduixots en podem trobar ara gairebé tot l'any; i un dels motius n'és el canvi climàtic. Ja us podeu imaginar quin gust i quina olor fan quan són collits del dia abans i no han vist una cambra frigorífica ni en foto: espectaculars!

Després de fer un bon aprovisionament de maduixots, vam anar cap a les hortalisses i les verdures, principalment mongetes, carbassons, albergínies i pebrots. De pebrots trobem els verds verds, de vermells ni rastre, que encara no és el temps -estem a mitjans de juliol-. I és que costa acostumar-se a no trobar de tot, com als supermercats, i adaptar els nostres hàbits alimentaris als productes que cada temporada dóna la terra. Val a dir que la majoria de pagesos que hi trobem es dediquen al cultiu ecològic o biodinàmic.

Tot això, queda compensat amb escreix pel sabor i l'olor de tots els productes que compres directament al pagès, sense oblidar el tracte que t'ofereixen. I és que els que hi treballen per vocació sempre tindran quelcom per explicar si et pares a escoltar, perquè, també es compra a un altre ritme quan vas a un mercat de pagès.



I desprès de comprar al mercat, no marxeu sense fer una llarga passejada per aquesta bonica vila que viu de cara al mar.