Púding de pollastre

Aquest mes m'he atrevit també amb el repte salat de Laura Real, que, com ja sabeu, organitza el blog “La Cocina de una bancaria estresada”.  La recepta original era un “Púding de gallina”. Jo no sé vosaltres, però la gallina no és una carn que habitualment fem servir a casa. A més, com es tracta d'una recepta d'aprofitament, he decidit fer-la amb uns trossos de pollastre rostit, que tenia al congelador, i que en Jordi prepara per les amanides d'arròs. Un plat, la recepta del qual, aviat penjarem al blog. També es pot fer servir pollastre a l'ast, per exemple. A la recepta original es fa servir carn de gallina bullida.


Ingredients:
  • 180 grams de farina
  • 7 grams de llevat Royal
  • 4 grams de sal
  • 2 ous
  • 250 ml de llet semi-desnatada
  • 150 grams de pollastre rostit
  • 30 grams de pastanaga ratllada
  • 30 grams de ceba picada
  • 30 grams de mantega fosa
Enceneu el forn a 180 graus.

Tamiseu junts la farina, el llevat i la sal. Afegiu els ous batuts i la llet, i barregeu bé. A la recepta original els rovells i les clares s'afegeixin per separat, primer els rovells amb la llet, i al final de tot les clares, a punt de neu. Podeu fer-ho de les dues maneres; en teoria, amb les clares ben batudes aconseguireu un pastís una mica més esponjós. Després afegiu el pollastre rostit, la ceba, la pastanaga i la mantega fosa, i mescleu bé.

Aboqueu la massa en un motlle allargat que haureu engreixat prèviament; us recomano, però, que feu servir paper vegetal per folrar el motlle, així us garantiu que quan desemmotlleu el pastís us surti sencer. Enforneu aproximadament 50 minuts, o bé fins que en punxar-lo amb un escuradents, aquest surti net. Espereu una mica a que es refredi el pastís abans de treure'l del motlle.

Una recepta molt ràpida de fer, i sense cap tipus de complicació.

Si no teniu el pollastre i voleu rostir-lo, necessiteu:
  • 1 pit de pollastre de 150 grams aproximadament
  • 1 branca de canyella
  • ½ got de vi ranci (Si no en teniu podeu fer servir xerès sec)
En un caçó poseu el pit de pollastre amb una mica d'oli i marqueu-lo per totes bandes. Afegiu el vi ranci i la branca de canyella i rostiu-lo fins que s'hagi begut el vi tot girant-lo de tant en tant.

Com sempre, us recomano que visiteu la llista de participants del repte salat d'aquest mes.

Bon profit!