Pa de cacauets

Aquesta és la meva primera participació en un repte culinari, en concret en “El reto de Laura Real” que va posar en marxa el mes de maig passat Yolanda, del blog “La Cocina de una bancaria estresada”.

També és una de les meves primeres entrades al meu blog, així que els nervis em maten. Sort que la recepta és molt fàcil i el pa de cacauets està boníssim, i que Yolanda m'ha donat uns quants consells tècnics per poder participar en el blog. Moltes gràcies, guapa !!

El repte d'aquest mes era fer un “pan de maní” segons la recepta de la cuinera argentina Laura Real, inclosa en uns receptaris de Royal de fa unes quantes dècades.

L'únic problema que vaig tenir va ser amb la cerca d'un dels ingredients, en concret, de “avena arrollada”. Ho sento, però reconec que vaig haver de buscar a Google que era això de “avena arrollada”, i va resultar que es tractava de flocs de civada. Però n'hi ha diferents tipus de flocs de civada, els tradicionals (old fashioned oats) que s'han de cuinar amb llet o aigua bullint, els ràpids (quick oats), que son els que vaig fer servir jo, i els instantanis, que han estat precuinats, i que no son recomanables per fer receptes. He trobat aquesta informació al blog Denikatessen.

Ingredients:
  • 240 grams de farina de blat ecològica (2 tasses)
  • 12 grams de  llevat químic Royal (3 culleradetes)
  • 6 grams de sal (1 culleradeta)
  • 150 grams de sucre (3/4 de tassa)
  • 100 grams de flocs de civada integrals suaus (1 tassa)
  • Ratlladura d'una llimona (només la pell)
  • 75 grams de cacauets pelats (1/2 tassa)
  • 50 grams de mantega fosa
  • 1 ou
  • 310 ml de llet sencera (1 1/4 tassa)


Escalfeu el forn a 180 graus, a dalt i baix.

Per una banda, tamiseu junts la farina, el llevat i la sal. Per altra banda, barregeu amb les mans els sucre i la ratlladura de llimona fins que el sucre quedi humit, així la ratlladura desprèn més aroma i gust; tritureu amb una mà de morter els cacauets i afegiu-los al sucre juntament amb els flocs de civada. Aboqueu aquesta barreja al recipient on teniu la farina. Jo he barrejat bé tots els ingredients primer en sec.

Barregeu l´ou batut amb la mantega que haureu fos al microones. Després afegiu poc a poc la llet. Quan estigui tot ben lligat,  aneu incorporant poc a poc el líquid a la barreja d'ingredients secs. Si us sembla que hi ha molta llet, no patiu que la massa l'acabarà absorbint, fins quedar amb la consistència d'unes farinetes.

Engreixeu amb mantega un motllo allargat, i aboqueu dins la massa. Enfornar durant 50 minuts. Si voleu, podeu pinxar el pa amb un escuradents per comprovar que estigui fet.

La consistència serà semblant a la d'un bescuit i el gust serà més aviat dolç que salat, ja que el gust del cacauet no és predominant.

Us recomano que visiteu la llista de participants del repte d'aquest mes.