#Gastroplans pel cap de setmana del 28 i 29 d'octubre

Pensant en panellets i castanyes, comencem els #gastroplans per aquest cap de setmana amb la Fira de la Castanya de Viladrau, a Osona, que aquest any arriba a la seva 23ª edició.


Amb aquesta fira es vol recuperar un producte, la castanya de Viladrau, que fins a mitjans del segle XX era la més valorada de les castanyes que es comercialitzaven a Catalunya. De color pujat i brillant, la castanya de Viladrau també es caracteritza per la seva dolçor, a més es conrea en un entorn privilegiat, el Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera. Tasts gastronòmics, itineraris guiats pels castanyers, mercat de productes de la terra i un munt més d'activitats lúdiques i culturals s'han organitzat per aquesta edició. Aquí podeu consultar el programa d'activitats.


A Monistrol de Montserrat, al Bages, es celebra la 24ª edició de la Fira de la Coca i el Mató. Una masterclass de cuina amb mató, una xerrada i degustació sobre la Cuina dels Monestirs o un taller infantil de pastisseria són algunes de les activitats programades per una fira amb 68 parades de productes agroalimentaris i artesanals. Tota la informació sobre la fira la trobareu aquí.

Els amants del vi tenen també dues cites inel·ludibles aquest cap de setmana, una al Vallès Occidental, la Fira del Vi de Rubí, i l'altra a Barcelona ciutat, la Mostra de Vins i Caves de Catalunya.


En la Fira del Vi de Rubí es podran tastar els millors vins de Catalunya, distingits aquest any amb els Premis Vinari. Podreu acompanyar els tasts amb tapes gastronòmiques elaborades pels professionals del Mercat Municipal. Tallers de tast, tast a cegues i l'original "Riedel Experience" són algunes de les activitats programades, tot plegat amenitzat amb música en directe tot el cap de setmana. Tota la informació sobre la Fira i inscripcions pels tasts la trobareu a la pàgina de l'Ajuntament de Rubí.


I al Passeig Lluís Companys de la ciutat de Barcelona, es celebra durant tot el cap de setmana la 37ª Mostra de Vins i Caves de Catalunya. Hi participen 68 cellers de les 12 Denominacions d'Origen reconegudes al nostre país. La Mostra està organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i la Promotora d'Exportacions Agroalimentàries (PRODECA).

A banda de les degustacions lliures ofertes pels diferents cellers, s'han programat presentacions i tasts guiats, en un espai habilitat a l'efecte. També hi ha un espai per adquirir els vins de la Mostra. Tota la informació la trobareu a la seva Guia.


Només dissabte es celebra la 2ª edició de la Mostra Gastronòmica del Pèsol Negre a Gòsol, al Berguedà, que concentra la meitat dels productors d'aquesta varietat de llegum local. Una pesolada popular, una demostració de cuina i el Mercat Agroalimentari amb Productors del Parc Natural Cadí-Moixeró són algunes de les activitats programades per la segona edició d'aquesta mostra gastronòmica.


Diumenge, al Vallès Oriental trobareu Fira't de l'Espelta a Gallecs. Tallers de cuina amb espelta i els seus derivats per aprendre a elaborar begudes vegetals, farines i germinats i tasts de cerveses artesanes són algunes de les activitats programades per aquesta jornada.


I per acabar dues fires pels més boletaires de la casa, la Fira del Bolet de Sant Iscle de Vallalta (Maresme) i la Fira de Llenega a Cardona (Bages). A Sant Iscle comencem la Fira amb un sopar boletaire dissabte al vespre, i pel diumenge han organitzat un munt d'activitats per a tota la família, com una sortida al bosc, un esmorzar boletaire, la fira d'artesania o el taller de cuina per a infants. I a la Fira de Cardona no faltaran les exposicions, els tasts i els concursos boletaires.

Pels incansables, recordeu que també es celebra la Fira Ecoviure a Manresa. el Mercat de Tots Sants a Món Sant Benet i la Mostra Enogastronòmica de l'Enramada a l'Arboç.

Bon cap de setmana enogastronòmic a tothom!