Pinya amb crema cremada

Vaig descobrir aquestes postres, fa molts anys, en un restaurant de Barcelona. L'acidesa de la pinya combina a la perfecció amb la dolçor de la crema. Són unes postres fàcils de fer i tenen un punt festiu, que les fa ideals per un acabar un dinar especial. Les podeu presentar en plat o bé en copa, tallant la pinya en trossos més petits; també podeu presentar el plat al revés de la foto, posant la crema en la base del plat i per sobre la pinya tallada en carpaccio, amb sucre cremat per sobre.

Ingredients per 6 racions:
  • 1 pinya natural
  • 500 ml de llet sencera
  • 5 rovells d'ou
  • 100 g de sucre blanc
  • 20 g de maizena
  • 1 canonet de canyella
  • pela d'una llimona
Pelem la pinya i la tallem en rodanxes d'un dit de gruix. Posem la rodanxa sobre un plat i la tallem en porcions per que així serà més fàcil de menjar, una vegada posem per sobre la crema.

Preparem la crema, posant en un cassó, la llet amb el canó de canyella, la pela de la llimona, a la que haurem tret la part blanca per que no amarguegi, i la meitat del sucre. Posem el cassó al foc fins que bulli la llet i aleshores la retirem del foc, tapem el cassó i deixem que infusioni la canyella i la pell de la llimona durant cinc minuts.

En el vas de la batedora, barregem els rovells d'ou amb l'altra meitat del sucre i la maizena. Del cassó de la llet, traiem la canyella i la pel de la llimona, i el tornem a posar a foc baix; afegim la mescla de rovells remenant constantment fins que espesseixi, vigilant de que no se'ns cremi. A continuació deixem refredar la crema  a temperatura ambient, i la tapem amb film transparent, fent que el film toqui la crema, així no es farà crosta a la superfície.

Una vegada s'hagi refredat, repartim la crema sobre la pinya, posem força sucre blanc per sobre i el cremem amb l'ajuda d'un cremador, just abans de servir.

Recepta de la revista Cuina.