Descobrint gelateries artesanes per Barcelona #Articecreambcn

Els amics de #articecreambcn ens van convidar, fa uns dies, a participar en la primera ruta del gelat artesà italià per Barcelona; un dia en que, a banda, de "morir-nos de plaer" tastant els millors gelats italians de Barcelona, van poder descobrir la bona feina que estan duent a terme aquests artesans del gelat elaborant un producte d'excel·lent qualitat. Les quatre gelateries italianes que vam visitar treballen exclusivament amb producte de gran qualitat -incloent producte de proximitat, km0 i de denominació d'origen (DOP), com els festucs de Bronte -per cert, sabíeu que l'autèntic gelat de festucs no és de color verd?-. Elaboren els seus productes a diari, i tots inclouen en la seva carta gelats i/o sorbets per a persones amb intoleràncies alimentàries (sense gluten, sense lactosa); també elaboren gelats per a vegans.

Els gelats s'elaboren sense conservants, sense colorants, i sense greixos hidrogenats. Gelats saludables i saborosos per a tots els gustos, simplement irresistibles! M'acompanyeu a conèixer aquestes gelateries?

DELACREM Enric Granados, n.15

Elaboren gelats i sorbets amb productes de proximitat i de temporada, per aquesta raó tenen una carta de gelats que va canviant durant l'any. Tenen una gran varietat de gelats de fruites: d'albercoc, aranja, préssec, raïm, mandarina, cirera, figues, poma al forn amb canyella o un espectacular gelat de maduixes del Maresme. Molta anomenada té el seu gelat de festuc de Bronte (DOP), Itàlia, torrats expressament per a ells, o el gelat de coca de Sant Joan, que només trobareu el mes de juny, fet en col·laboració amb la pastisseria Canal de Barcelona.

Fan servir exclusivament el sistema de pous o pozzeti per guardar i servir els gelats; aquest sistema no permet veure el gelat al consumidor, però com a contrapartida, manté el gelat en un temperatura constant ( -12º aprox), i això fa que el gelat sigui més cremós.

Si feu una ullada al seu Facebook, estareu al dia de quins són els gelats de temporada.

La qualitat de les seves elaboracions han fet que Delacrem estigui reconeguda com a una de les millors gelateries de Barcelona i del país.

OGGI, Carrer Comptal, n. 15


Amb una filosofia propera al moviment SlowFood, el mestre gelater Carmelo Chiaramida elabora els seus gelats amb productes de màxima qualitat, alguns km0 com la fruita i la llet, que són de productors catalans; altres importats d'Itàlia com les avellanes del Piamonte, els pinyons de Pisa, els festucs de Bronte o les ametlles d'Avola; també importa de Sudamèrica el cacau i la fava tonka i la vainilla de Madagascar.

Una acurada selecció d'ingredients per l'elaboració de gelats amb noms tant suggeridors com La notte a Soho -xocolata blanca i crema d'avellanes-, Dulcinella -ricotta, xocolata, festucs i pell de taronja-, Ettore-cacauets, llets i ous- o Puro Fondente -un imprescindible per als addictes a la xocolata negra-.

GELAAATI, Llibreteria,n.7


Al costa de la Plaça de Sant Jaume, i potser la més turística de totes, Gelaaati es considerada per Jordi Roca una de les millors gelateries del món, -entre les que inclou també Delacrem-. La clau de l'èxit, productes de primera qualitat per elaborar els seus gelats i una carta amb sabors originals, dolços i salats, com el d'alfàbrega, pannacotta amb pinyons, ricotta de Campania amb festucs i safrà, gorgonzola, alvocat amb llima o d'açaí, També tenen una línia de gelats amb llet biològica.

No us perdeu les seves sorprenents combinacions a Facebook. Els més intrèpids teniu una visita obligada a Gelaaati!

GOCCE DI LATTE, Pla de Palau, n. 4


El primer que et crida l'atenció de la carta de gelats de Gocce di Latte és la utilització d'espècies en molts dels seus gelats; així trobem gelats de dàtils amb cardamom i taronja, llimona amb comí i pebre de Sichuan, nata amb mel i safrà o coco amb menta i coriandre; combinacions per crear gelats de sabors elegants i irresistibles! I el més xocolaters no deixeu de tastar el gelat de xocolata negra, sal i oli d'oliva verge extra!

Gocce di Latte, a banda de la gelateria de Pla de Palau, té a tocar una altra gelateria exclusivament vegana, on trobar batuts, gelats de fruita i també gofres, lliures de gluten i de lactosa, elaborats amb llet d'arròs. Un paradís per als vegans i no tan vegans!



En totes aquestes gelateries també trobareu els sabors més clàssics, però he volgut fer especial esment dels sabors menys habituals, i us ho diu una persona que fins ara poc arriscava a l'hora de demanar un gelat; però quan coneixes la qualitat dels ingredients amb que treballen aquestes gelateries i la passió que posen en la creació de nous gelats, no et pots resistir a descobrir nous sabors. 

Apunteu-vos bé aquestes adreces i quan estigueu a Barcelona, apropeu-vos a tastar un bon gelat artesà italià a Delacrem, Gocce di Latte, Oggi o Gelaaati, i deixeu-vos emportar pel plaer de menjar dels millor gelats la ciutat i del món....i ho diu en Jordi Roca!!!!


Aquí us deixo el vídeo gravat per l'equip d'#articecreambcn sobre la jornada.